Lokalt

Trykfejl i Bilka-avis sendt ud til millioner: Tillykke, du har vundet 10.000 kroner

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En trykfejl i den seneste Bilka-avis har fået forbrugere op i det røde felt.

Tillykke - du har vundet 10.000 kroner.

Sådan står der i denne uges tilbudsavis fra Bilka, og flere kunder tror, at de er en af de heldige vindere. Ellynor Jensen fra Sjørring ved Thisted er en af de kunder, der med det samme ringede til Bilka for at give sig til kende som en heldig vinder. Men hun blev slemt skuffet.

- Jeg tager telefonen og ringer til Bilka, men så siger hende i telefonen, at jeg ikke er blandt de heldige. Hun fortæller mig, at så skulle der have været et gavekort med, men det står der ikke noget om i avisen, siger Ellynor Jensen.

Jeg mener, jeg har forstået det, de har skrevet

Ellynor Jensen

Det viser sig, at der er tale om en trykfejl. For at have vundet 10.000 kroner skal der være vedhæftet en kuvert til siden. Men det er der kun i fem aviser på landsplan, så rigtig mange kunder sidder tilbage med lange næser og en følelse af uretfærdig behandling.

- Jeg mener, jeg har forstået det, de har skrevet, siger Ellynor Jensen.

Bilka: - Det ER en bommert

I denne uges tilbudsavis fra Bilka skriver varehuset på forsiden, at der er gemt 5 gavekort på 10.000 kroner. Man skal bare slå op på side 24 for at se, om man er én af de heldige. Og er man det, så kan man godt stille champagnen på køl, for her står der: ”Tillykke, du er den heldige vinder af et gavekort til Bilka på 10.000 kroner”.

Men det er altså en fejl, forklarer Bilka i dag. En grafisk Bilka-bommert om man vil.

- Det er en kæmpe bommert, men de fleste har selv regnet ud, at det ikke helt kunne passe, forklarer Anders Bo Hørsted, Head of Retail, Bilka.

Avisen med den store trykfejl er sendt ud til millioner af kunder over hele landet i den nyeste tilbudsavis fra varehuset.

Bilka står i den situation, at de har lavet en gigantisk brøler, og den er de nødt til at rette op på på bedst mulig vis

Maria Liljeqvist, seniorjurist i Forbrugerrådet TÆNK

Kunderne skal ikke forvente erstatning

Selvom Ellynor Jensen, ligesom mange andre kunder, føler sig vildledt, så skal de ikke gøre sig de store forhåbninger om at få fat i de 10.000 kroner alligevel eller at få en økonomisk kompensation, vurderer Forbrugerrådet TÆNK. Men sagen er ikke god for Bilkas omdømme.

- Bilka står i den situation, at de har lavet en gigantisk brøler, og den er de nødt til at rette op på på bedst mulig vis. Hvordan Bilka vil gøre det, kan jeg jo af gode grunde ikke diktere, men jeg synes bare, det er vigtigt, man får sagt undskyld, og at man finder en måde at kompensere forbrugerne, så de ikke bliver helt så vrede og skuffede, selvom de selvfølgelig stadig vil være det, siger Maria Liljeqvist, seniorjurist i Forbrugerrådet TÆNK.

Selvom Bilka ikke har tænkt sig at give sine kunder dispensation, så synes Maria Liljeqvist, det ville klogt af dem at gøre det.

- Man kunne give dem en æske lækker chokolade, en god vin, en kæmpe is til børnene eller et eller andet, som viser, at det er vi rigtig, rigtig kede af er sket. Selvfølgelig har man som forbruger nu fået en forventning om at have vundet et gavekort på 10.000 kroner, og den forventning har man jo været i sin gode tro, eftersom man læser teksten og ser gavekortet, og det kan ikke forstås på andre måder, end at man nu har fået et gavekort på 10.000 kroner, så det er en rigtig ærgerlig situation og en rigtig grim sag, synes jeg, siger Maria Liljeqvist, seniorjurist i Forbrugerrådet TÆNK.

Maria Liljeqvist tvivler på, kunderne får erstatning for den fejlinformation, de har fået. De kan dog vælge at kontakte Forbrugerombudsmanden, hvis de føler, at sagen er så principiel vigtig, at man mener, ombudsmanden skal ind og vurdere den her sag og måske vurdere den som vildledende markedsføring.