Lokalt

Børnebørn bedøvede farmor, tømte hendes café og stak ild til hendes kolonihave

Arkivfoto. Henning Bagger / Ritzau Scanpix
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

To børnebørn og en tredje medsammensvoren er idømt fængselsstraffe for at bedøve deres farmor, røve hendes arbejdsplads og brænde hendes hus ned.

Hvad der startede som en listig, men stærkt forbryderisk plan, er nu endt med fængselsdomme for tre unge københavnere.

En 21-årig mand er sammen med sin fætter på 16 år og deres fælles veninde på 15 år idømt ubetingede og betingede fængselsstraffe i en opsigtsvækkende forbrydelse mod fætrenes egen farmor.

Dommen modtog de to fætre og veninden for at have bedøvet fætrenes bedstemor med piller, røvet hendes arbejdsplads og brændt hendes kolonihavehus ned.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Det er en usædvanlig sag. Dels er to af dem meget unge, dels ser vi sjældent, at nogen forsøger at røve deres bedstemor og stikker ild på hendes hus, siger anklager Michelle Lindegaard fra Københavns Vestegns Politi.

Bedøvede farmor og røvede hendes café

Ifølge anklagen opstod planen i hovedet hos en ung mand fra København tilbage i oktober sidste år.

Han ville skaffe penge ved at give sin 74-årige farmor beroligende piller for at kunne 'låne' nøglen til hendes arbejdsplads – en café i København – som han så ville lænse for al værdi.

Manden delte sine planer med sin 16-årige fætter og deres fælles veninde.

De gav farmoren beroligende piller i en drik, og mens hun sov – enten som følge af træthed eller måske pillernes sløvende effekt – røvede den ældste fætter hendes café for omkring 75.000 kroner, mens de to andre holdt vagt.

Fejrede det med spiritus og cigaretter i farmors kolonihavehus

Efter den vellykkede operation valgte de tre at søge tilflugt i farmorens kolonihavehus, hvor de fejrede kuppet med spiritus og cigaretter, som de havde stjålet i caféen.

Pengene fordelte de tre mellem sig.

Farmoren fattede imidlertid mistanke og konfronterede det ældste barnebarn.

Den 21-årige reagerede på konfrontationen ved at hælde brandbare væsker ud i kolonihavehuset og stikke ild til det, så huset led stor skade.

Tre gange fængsel

Onsdag sad de tre så på anklagebænken foran en domsmandsret i Glostrup.

Det 21-årige barnebarn blev som hovedgerningsmand idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for røveriforsøg og ildspåsættelse.

Den yngre fætter og veninden fik hver ni måneders betinget fængsel for deres andel i røveriforsøget.

- Fordi de gav hende beroligende midler, mente vi, at der ikke kun var tale om indbrud, men om røveri. Og eftersom det er uvist, om pillerne havde nogen effekt, kan der kun blive tale om forsøg på røveri, siger anklager Michelle Lindegaard.

Den 16-årige accepterede dommen, mens de to andre overvejer at anke.