Tre brande på fire timer - politiet tror, de hænger sammen

16x9
Beredskab Fyn var flere gange i Nyborg natten til fredag, hvor der har været en række brande Foto: Ole Frank Rasmussen / TV2 Fyn

I samarbejde med TV 2/Fyn

Politi og brandfolk har haft en travlt nat, da der inden for en radius af 400 meter udbrød brand tre gange.

Der har natten til fredag været tre forskellige brande inden for en radius af 400 meter i Nyborg. Det oplyser vagtchef Anders Furbo Therkelsen hos Fyns Politi.

- Vi arbejder ud fra den hypotese, at brandene formentlig hænger sammen, siger han fredag eftermiddag til TV 2. Politiet efterforsker brandene som påsatte.

Den første brand fandt sted 01.38 i et kolonihavehus, der ejes af Nyborg Sportsfiskerforening. Huset er fuldstændig brændt ned og står ikke til at redde, oplyser foreningen.

- Der går en alarm fra huset. Da vagtselskabet når frem, kan de konstatere, at det brænder kraftigt derude, siger Anders Furbo Therkelsen til TV 2/Fyn.

Da brandvæsen og politi kom frem, stod det klart, at branden formentlig er påsat, uddyber han. Vagtchefen vil dog ikke komme nærmere ind på, hvad der får politiet til at tro det.

Kl. 02.26 blev jeg ringet op af politiets vagtcentral. Klubhuset på Volden brænder og står ikke til at redde. Politiet har bedt os om ikke at gå ind i det, der er tilbage af huset. Steen

Posted by Nyborg Sportsfiskerforening on Thursday, July 11, 2019

Politihunde opdagede ny brand

Klokken 04.44 var der igen brand i Nyborg - denne gang i et kolonihavehus.

- Det brænder, men de får det bekæmpet forholdsvist hurtigt. Det brænder ikke ned, siger Anders Furbo Therkelsen.

Beredskab Fyn var flere gange i Nyborg natten til fredag, hvor der har været en række brande.
Beredskab Fyn var flere gange i Nyborg natten til fredag, hvor der har været en række brande. Foto: Louise Koustrup / TV2 Fyn

En halv time senere - klokken 05.16 - var den gal igen i nærheden. Det var politiets hunde, der undersøgte området for spor, og de opdagede en brand i en lærliggende haveforening.

Oversigt over brande i Nyborg i sommeren 2019.
Brænde i juni (0)
Brænde 12. juli (0)

- Vi er derude for at søge med nogle hunde og ser, om vi kan finde nogle spor. Da hundene runderer, opdager de, at det brænder tæt på også, siger Anders Furbo Therkelsen.

- Det får de også forholdsvist hurtigt bekæmpet, siger han.

Har du set noget i forbindelse med brandene i Nyborg, kan du kontakte Fyns Politi på telefonnummer 114.

Flere brande i samme område

Det er ikke første gang i løbet af sommeren, at der har været brande i kolonihaverne i området.

I juni var der tre brande i kolonihavehusene i Grejsdalen og Helgetoften, der ligger tæt på.

Også Nyborg Voldspil, der holder til få hundrede meter fra kolonihaverne, har haft problemer med brande det seneste stykke tid.