Lokalt

Så lykkedes det: Her vælter 150 tons tung vindmølle

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Efter tre mislykkede sprængningsforsøg tog sprængningslederen sagen i egen hånd.

Efter en hel dags anstrengelser lykkedes det langt om længe torsdag at jævne den 100 meter høje testvindmølle ved Thyborøn med jorden.

I løbet af torsdagen er der blevet brugt 20 kilo sprængstoffer fordelt på tre sprængninger. I første omgang var det ikke nok, men klokken 20.30 endte møllen i jorden ved hjælp af en skærebrænder, som fik skåret det sidste fri.

En forløsning af de større for sprængningsleder Christian Sonne Schmidt, der dagen igennem stod i spidsen for aktionen.

- Vi har været i gang i lidt længere tid, end vi havde regnet med. Der har været nogle udfordringer, som vi ikke kunne forudse. Sprængningerne har ikke virket på den måde, som det skulle. Jernet har været klippet over, men det har efterfølgende kilet sig fast igen, lød det fra den lettede leder.

Sådan ser vindmøllen ud langs jorden.

Måtte tage skærebrænder i brug

Det var sprængningslederen selv, der fik vindmøllen bragt til jorden.

Efter de mislykkede forsøg besluttede han sig for at tage sagen i egen hånd og skære møllen fri i bunden med en skærebrænder.

- Jeg har taget opgaven på mig, og derfor var det også mig, der skulle gøre det sidste. For mig har det bare været arbejde. Vi har haft en plan, og vi har taget det stille og roligt, siger Christian Sonne Schmidt.

Sprængningsleder Christian Sonne Schmidt er glad og træt, efter det langt om længe lykkedes at få bragt den genstridige vindmølle ved Thyborøn til jorden.

Det endte med at blive en lang dag for Christian Sonne Schmidt og hans team.

De var klar med den første sprængning tidligt på eftermiddagen. Men der var altså ikke nok.

En 100 meter høj vindmølle skal torsdag sprænges ved Thyborøn. Sådan så det ud, da første sprængning blev udløst. Video: TV Midtvest

- Jeg kan godt mærke det i kroppen nu. Vi stod op klokken 05.00 i morges for at komme herud.

- Jeg har ellers ikke været træt eller sulten før nu. Jeg tror bare, vi har været fokuseret på opgaven, siger Christian Sonne Schmidt.

Første ladning blev sprængt ved 13.30-tiden, mens den sidste stang dynamit blev brugt klokken 18.20.