Lokalt

Killinger kastet ud fra bil i fart: - Troede, jeg havde set forkert

Ifølge Dyrenes Beskyttelse er der over 700 dumpede killinger fordelt i landet. Richard Sylvestersen / Scanpix
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Anni Bülow forsøgte at undvige to killinger, som en bilist kastede ud ad vinduet. Det er ikke et engangstilfælde, lyder det fra dyreorganisationer.

Da østjyden Anni Bülow mandag var på vej på arbejde ad en landevej nær Hammel, blev hun vidne til et chokerende syn.

For ud ad vinduet på bilen foran hende blev der pludselig smidt et lille, pelset dyr.

- Jeg ser en grå og hvid uldtot trille hen ad vejen. Jeg har nedrullet vindue, og samtidig hører jeg et skrig, fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Og da der kort efter kommer endnu en lille pelsklump flyvende samme vej, er hun ikke i tvivl.

- Det går op for mig, at det er en kattekilling, som lige er blevet kastet ud af vinduet. Jeg troede ikke på, hvad jeg så. Jeg troede, jeg havde set forkert, siger Anni Bülow.

Anmelder episoden

Det var ikke begge kattekillinger, der overlevede at blive smidt på landevejen. Og ifølge Anni Bülow var situationen ikke bare farlig for dyrene, men også for de bagvedkørende bilister, der forsøgte at undvige dem.

Hvis der er nogen, der har set noget eller kan hjælpe med at finde frem til denne helt igennem meget syge person, så må man gerne kontakte politiet

Anni Bülow

- Det er sygt. Det er meget uværdigt for dyr at blive behandlet på den måde. Det er trist og tragisk, at det kan ske i Danmark. Hvis man har dyr, der skal aflives, så tag til dyrlægen, siger hun.

Efterfølgende anmeldte hun episoden til Dyrenes Værn, der ikke var overraskede over historien.

- Det er en helt forfærdelig situation, at nogen kan gøre sådan ved et dyr. Desværre ligner det cases, vi oplever måske en gang hver fjortende dag, fortæller Jesper Søderberg, direktør i Dyrenes Værn Aarhus, der ellers tilbyder, at man kan aflevere sine uønskede dyr gratis - netop for at undgå lignende episoder.

Efterlyser gerningsmanden

Dyrenes Værn spurgte samtidig Anni Bülow til bilens nummerplade, men i forvirringen havde hun slet ikke tænkt på at skrive den ned.

Det ærgrer Anni Bülow her efter episoden. Derfor lavede hun dagen efter et Facebook-opslag i håb om, at den skyldige ville blive fundet og straffet.

- Hvis der er nogen, der har set noget eller kan hjælpe med at finde frem til denne helt igennem meget syge person, så må man gerne kontakte politiet, skriver hun i opslaget, der i skrivende stund er blevet delt over 2000 gange.

Over 700 dumpede killinger

Det er ikke kun i Østjylland, der er uønskede killinger. Ifølge en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse er det netop nu højsæson for at skille sig af med uønskede dyr.

En rundspørge på organisationens internater afslører, at der i øjeblikket er over 700 dumpede killinger.

- Det er et sørgeligt højt tal, som vi desværre ser hver sommer. Killingerne bliver efterladt både med og uden deres mor, ofte fordi ansvaret for den større mængde katte er blevet for omfattende for ejeren, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, i meddelelsen.

Hos Østjyllands Politi opfordrer man borgere, der har været vidne til lignende episoder, til at anmelde det til politiet - også selvom man ikke har en nummerplade.