Lokalt

Svensk kongepar hyggede sig på dansk rasteplads

Det svenske kongepar spiser frokost ved Farø Rasteplads. Yderst til venstre ses Carl Gustaf, mens dronning Silvia sidder yders til højre.  Per Rasmussen
TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Kongeparret spiste madpakker på en offentlig bænk med hvid dug.

Det svenske kongepar blev mandag eftermiddag set på rastepladsen ved Farøbroen, hvor de sammen med et par venner nød deres frokost på en offentlig bænk.

- De havde lagt hvid dug på, og så sad de og hyggede sig med vin, vand og mad i en times tid, siger Per Rasmussen, der så kongeparret.

De havde lagt hvid dug på, og så sad de og hyggede sig

Per Rasmussen, Vordingborg

Selvom dronning Silvia og kong Carl Gustaf selv havde madpakker med, fik motorvejscaféen Stop 42 Farø pludselig uventet kongeligt besøg, da kongeparret havde glemt en proptrækker til vinen.

- Vi lavede ikke noget salg til dem, men de var søde og spurgte, om de kunne låne en proptrækker. Jeg anede ikke, det var kongen, der kom ind, siger Dennis Andersen, der forpagter Stop 42 Farø.

Dennis Andersen og hans ansatte fik godt besked om, at nogle fra det svenske kongehus var på besøg, men var ikke klar over, at det var selveste dronning Silvia og kong Carl Gustaf, der sad på bænken foran caféen og nød udsigten.

De var søde og spurgte, om de kunne låne en proptrækker

Dennis Andersen, Forpagter, Stop 42 Farø

- Jeg tror ikke, der var ret mange, der opdagede, at det var det svenske kongepar. De opdagede kun de dyre biler, siger Dennis Andersen.

Det svenske kongepar holder en lille frokost ved en offentlig bænk på Farø. De nyder deres medbragte mad, lidt vin og den fine udsigt.

Tissede over kors med kongen

Først et par timer senere gik det op for Dennis Andersen, hvem der havde været på besøg. Her gik det også op for ham, at det var den svenske konge, han mødte, da han lavede kontrol og var ude for at tisse på caféens toilet.

Så har jeg stået og tisset over kors med den svenske konge

Dennis Andersen, forpagter, Stop 42 Farø

- Så har jeg stået og tisset over kors med den svenske konge. Det var sgu meget hyggeligt, lyder det med et smil fra Dennis Andersen.

Efter frokosten satte kongeparret sig ind i en mørkegrå Ferrari, mens de to venner, der spiste frokost med kongeparret, steg ind i en sort dansk indregistreret bil af mærket Maserati.

Det svenske kongepar holder en lille frokost ved en offentlig bænk på Farø. De nyder deres medbragte mad lidt vin og den fine udsigt.

Besøgte lokal restaurant i 2011

TV2 ØST har været i kontakt med det svenske kongehus' kommunikationsafdeling. De ønsker ikke at kommentere kongeparrets besøg i Danmark, da de er på farten under private omstændigheder.

Det er ikke første gang, dronning Silvia og kong Carl Gustaf har spist frokost i regionen.

I sommeren 2011 besøgte de Restaurant Babette i Vordingborg på vej hjem fra deres ferie i Saint-Tropez ved den franske Riviera.