Lokalt

Mand udvist af Danmark for stenkast mod Rasmus Paludan

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En 24-årig mand fra Syrien skal 60 dage i fængsel og udvises efterfølgende. Han blev dømt for at have ramt Rasmus Paludan i hovedet med en sten.

En sten fløj gennem luften og ramte den yderligtgående islamkritiker og leder af Stram Kurs Rasmus Paludan på siden af hovedet.

Det kostede i dag en 24-årig mand fra Viborg 60 dages ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud i seks år. Manden er fra Viborg, men er syrisk af oprindelse. Dommen blev modtaget med tilfredshed hos anklagemyndigheden.

- Han er dømt i overensstemmelse med min påstand, så det kan jeg vist kun være tilfreds med, lyder det fra Linette Lysgaard, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, til TV MIDTVEST.

- Han erkendte sig skyldig i det store hele. Han erkender, at han har kastet en sten efter Rasmus Paludan, som ramte Paludan i nakken, forklarer Linette Lysgaard til TV MIDTVEST.

Viborg Stifts Folkeblad skriver, at den dømte ankede strafudmålingen og udvisningsdommen til landsretten, men han ankede ikke skyldsspørgsmålet.

Skete i Viborg

Det var i forbindelse med en demonstration på Ellekonebakken i Viborg 13. april i år, at Rasmus Paludan blev ramt af stenen.

Rasmus Paludan var i Viborg for at afholde en anmeldt demonstration. Her var cirka 100 personer mødt frem. En af dem var den nu dømte 24-årige mand, der er bosat i Viborg.

I forbindelse med demonstrationen måtte politiet foretage i alt tre anholdelser, da der opstod tumult. Den ene var den mand, der i dag sad på anklagebænken ved retten i Viborg. De to andre anholdte overtrådte ordensbekendtgørelsen.

Den dømtes advokat, Joan Colding, ønsker ikke at udtale sig i sagen.

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra Rasmus Paludan. Det er endnu ikke lykkedes.