Brand i børnehave i Aarhus: - Det er en voldsom start på ugen

16x9
Der er sket store vandskader i forbindelse med slukningen af branden. Foto: Michael Jørgensen / Michael Jørgensen / BYRD

I samarbejde med TV 2 Østjylland

Der er to vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper i institutionen, der passer 80 børn.

En voldsom brand har natten til mandag raseret en børnehave i Aarhus.

Der er tale om den integrerede institution Solen på Kappelvænget i Aarhus Vest.

Institutionen består af tre bygninger, og den midterste bygning har fået store skader.

- Bygningen er helt overtændt, da vi kommer derud. Det hele står i flammer, og her til morgen er tagkonstruktionen væk, og resten af den midterste bygning er kraftigt vandskadet, siger indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen Johnny Damgård til TV2 ØSTJYLLAND.

Børn samles i nabolokaler

Branden blev anmeldt kort før klokken 2.30 natten til mandag, og indsatslederen ringede kort efter ankomst til den daglige leder af børnehaven.

- Vi samler de børn, der er kommet, i nogle nabolokaler, og så har vi skrevet ud på intra og opfordret de øvrige forældre til at holde deres børn hjemme, siger daglig leder af Solen, Brian Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er to 2 vuggestuegrupper og 3 børnehavegrupper i institutionen, der passer 80 børn.

Opstod i skraldespand

Branden er opstået i en skraldespand, der står tæt op ad den bygning, der nu er voldsomt skadet.

Det er endnu uvist, hvordan branden er startet, men indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen Johnny Damgård kan ikke afvise, at den er påsat.

- Det er i et område, hvor vi har slukket rigtig mange brande i den seneste tid, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Den integrerede Institution Solen befinder sig i et område af Aarhus, hvor Østjyllands Politi for nylig har indført visitationszone på grund af skyderier og fund af våben.

De tre bygninger i den integrerede institution er forbundet, og institutionens køkken befinder sig ind den midterste bygning, som altså er kraftigt skadet.

- ISS kommer og gør rent, og så skulle det være muligt at bruge de to øvrige lokaler allerede i morgen, siger Brian Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Politiet har afspærret området, og så kommer der teknikere ud i løbet af formiddagen. Det er en voldsom start på ugen.