Lokalt

Blev erklæret 70 procent invalid – nu har han gennemført et maraton

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Lige meget hvor stort et handicap man har, så sæt nogle mål i livet og gennemfør dem igen og igen, opforderer Mathias Lauesgaard

Mathias Lauesgaard er en stædig mand ud over det sædvanlige.

Selvom han af lægerne er blevet erklæret 70 procent invalid, har han for nylig gennemført et maraton.

- Jeg træner to til tre gange om ugen, nogle gange fire gange om ugen, siger Mathias Lauesgaard.

Da han var kun fire år gammel, fik han konstateret tuberkulose og meningitis. Derfor lå han i respirator i kunstig koma i 14 dage uden at vide, om han ville overleve eller ej.

I over et år trænede jeg hver dag, og så kom jeg endelig til at kunne gå selv og kunne løbe selv

Mathias Lauesgaard

Da han vågnede, var han lam fra top til tå. Men det ville han ikke acceptere.

- I over et år trænede jeg hver dag, og så kom jeg endelig til at kunne gå og løbe selv. Jeg kunne svømme selv og stå på ski og det hele, og på et tidspunkt var jeg faktisk tæt på at blive udtaget til det danske handicaplandshold i svømning, siger Mathias Lauesgaard.

Mathias fortæller om sin historie og sin kamp op til Copenhagen Marathon. Video: TV Øst

Invalid efter fejloperation

Da Mathias Lauesgaard var 15 år, skulle han opereres i sin hofte, men operationen lykkedes ikke.

- Det hele gik bare fuldstændig galt, og jeg fik at vide, at jeg bare skulle være glad, hvis jeg kunne komme op og gå med et såkaldt gangstativ resten af mine dage. Det ville jeg simpelthen ikke finde mig i, jeg ville gerne op og gå igen. Så det var bare træning hver dag for at komme ud af den der kørestol, siger Mathias Lauesgaard.

Jeg får selvfølgelig en del smerter undervejs. Men så gør jeg skam bare det, at jeg bider dem i mig

Mathias Lauesgaard

Mathias Lauesgaard satte sig for nylig et mål om at gennemføre Copenhagen Marathon med sin hjælper.

- Når vi løber maraton sammen, løber jeg selv 11 gange ude på ruten. Resten af tiden sidder jeg i en løbevogn. Jeg får selvfølgelig en del smerter undervejs. Men så bider jeg dem i mig, hvilket jeg har lært at gøre med tiden på grund af mine fejloperationer, siger Mathias Lauesgaard.

Mathias og sin hjælper til Copenhagen Marathon.

- Jeg glemmer aldrig de sidste 1300 meter

Sammen med sin hjælper lykkedes det Mathias Lauesgaard at tilbagelægge 42,2 kilometer.

- De sidste 1300 meter frem til mål glemmer jeg aldrig nogensinde. Folk råbte og skreg efter én, siger Mathias Lauesgaard.

Han har en klar opfordring til andre, der lider af et mentalt eller fysisk handicap.

- Husk nu altid på, at lige meget hvor stort et handicap man har, så sæt nogle mål i livet og gennemfør dem igen og igen og igen. Sådan kan I bevise både over for jer selv, men også over for omverdenen, at I rent faktisk godt kan, siger Mathias Lauesgaard.