Lokalt

Ny stor naturpark på tegnebrættet i København

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Ti organisationer har store ambitioner om en ny naturpark på hele 90 hektar.

Ydre Nordhavn fortjener en gave af den helt store slags. Det mener ti organisationer, som er gået sammen om at udarbejde et forslag til en ny naturpark.

Organisationerne har dannet et netværk, Nordhavns Naturvenner, og sammen vil de bringe vild natur til Nordhavn med både skov, fælled og strandeng.

28 hektarer er ikke nok

Borgerrepræsentationen i København afsatte allerede sidste år et område til naturpark, men Nordhavns Naturvenner sigter mod skyerne.

- Jeg synes, at området omkring Østerbro og København har brug for en stor naturpark. Vi er glade for, at borgerrepræsentationen faktisk sidste år bevilligede en naturpark i Nordhavn på omkring 28 hektar. Vi vil gå lidt videre med ambitionen, og vi vil gerne have det endnu større, siger Allan Marouf, der er medlem af Nordhavns Naturvenner til TV 2 Lorry.

Nordhavns Naturvenner består af:

Danmarks Naturfredningsforening København, Østerbro Lokaludvalg, Friluftsrådet København, Dansk Ornitologisk Forening, Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, NOAH, Verdens Skove, Østerbro Havnekomite, Miljøpunkt Østerbro og Østerbro Lokalråd.

Naturparken skal ifølge Nordhavns Naturvenner være på hele 90 hektar. Det er cirka halvanden gang større end Fælledparken.

Deltag i debatten

Planen er, at forslaget skal ligge klar til august. Og så skal der nedsættes en arbejdsgruppe bestående af københavnere, som skal føre projektet videre.

Nordhavns Naturvenner vil samtidig oprette en facebookgruppe om projektet, og her har man som borger mulighed for at deltage i debatter om den nye naturpark.

I det grønne område skal naturparken ligge, hvis det står til Nordhavns Naturvenner.