Hagl som golfbolde: Fik smadret ni års arbejde på ti minutter

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Lars Jensen fra Hover ved Ringkøbing fik ødelagt juletræer for en million kroner, da uvejret onsdag ramte. Forsikring dækker ikke skaderne.

- Det er slet ikke til at forstå. Det er helt surrealistisk. Det er også svært at acceptere.

Lars Jensen er tydeligt påvirket, da TV MIDTVEST møder ham torsdag formiddag.

Hvem gider købe et juletræ uden top?

Lars Jensen, juletræsavler, Hover

Det er synet af juletræsplantagen, det sted, han bruger det meste af sin tid, der påvirker ham. Indtil onsdag aften stod alt snorlige og perfekt, takket være mange års hårdt arbejde.

Det ændrede ti minutter onsdag aften på. Ti minutter med et vejrbillede, der selv for en garvet vestjyde som Lars Jensen var voldsomt. Hagl så store som golfbolde væltede ned over området. Skaderne på træerne var store. De fleste toppe er ødelagte, og træerne dermed værdiløse.

- Det er mange timer og mange års arbejde, der er spildt. Hvem gider købe et juletræ uden top, spørger Lars Jensen retorisk.

Han vurderer, at kun 20 procent af træerne har overlevet onsdagens voldsomme uvejr. Dermed løber tabet op i omkring en million kroner.

Ingen forsikring

Det store tab rammer Lars Jensen hårdt. Det er nemlig ikke muligt at forsikre juletræer mod uvejr. Kun mod brand.

- Det er ikke nemt. Alt det arbejde, man troede, der skulle give en lille gevinst. Det ligger bare i ruiner, fortæller Lars Jensen.

Lars Jensen er langt fra den eneste i Hover, der blev udsat for det voldsomme uvejr. I området meldes der om mange materielle skader, blandt andet buler i biler og smadrede drivhuse.