Her skal man have hund for at få en lejlighed

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

"Hundehuset" er en ny boligblok i Frederiksund for hunde - og deres ejere.

Hundejere, der leder efter en lejebolig, har ofte svært ved at finde en.

For mange udlejere siger nej til hunde, og det sker sågar, at hundeejeren må skille sig af med sit elskede kæledyr for selv at få en bolig.

Men i Frederikssund bliver livet nu en smule lettere for hundeejere på jagt efter en ny bolig, for snart står boligbyggeriet Hundehuset klar. Og her er det et krav til de kommende lejere, at de skal have hund, når de flytter ind.

Det er den lokale og familiedrevede bygge- og anlægsvirksomhed Viuff, der står for størstedelen af projektet.

- Det var min far, Niels Martin Viuff, der fik ideen, forklarer Cecilie Viuff, der også er ansat i virksomheden.

Niels Martin Viuff havde talt med en kvinde, der netop gav udtryk for, at det er meget svært at finde en lejlighed, når man har hund - og så opstod tanken om Hundehuset.

Og det er helt bogstaveligt - for det er et krav til de nye lejere, at de har hund.

- Når man skriver under på lejekontrakten, så skal man have sin hund med. Hunden skal sætte sit poteaftryk ved siden af underskriften, lyder det fra Cecilie Viuff.

Hunden skal sætte sit poteaftryk ved siden af underskriften

Cecilie Viuff

Selskabet har haft Dansk Kennel Klub med som rådgiver på projektet, og de bekræfter over for TV 2 Lorry, at de har bidraget med råd om materiale og indretning. Nu står 18 hundevenlige lejligheder snart klar. Lejlighederne får lyddæmpende lofter, hundevenlige overflader og faciliteter, der gør, at den firebende også kan være med, når ejeren tager bad.

Udenfor er der hundegård, vaskeplads og ved siden af ligger et grønt område, som er velegnet til hundeluftning.

Hunde lever som bekendt ikke så længe - så det kan jo ske, at en af lejerne mister sin hund, men man bliver ikke boligløs af den grund.

- Det har vi selvfølgelig snakket om. Men vi tror da, at de fleste hundeejere så vil anskaffe sig en ny hund. Man bliver ikke smidt på gaden, hvis man ikke gør. Til gengæld kommer der ikke nye ind i en ledig lejlighed, hvis ikke de har hund, siger Cecilie Viuff.

Ejendommen indeholder 18 to-værelses lejligheder, som koster fra 7.200 til 7.700 kroner om måneden. De er for længst udlejet, og allerede inden udlejningen åbnede, var der en venteliste på over 40 personer.

Virksomheden Viuff planlægger, at konceptet for "Hundehuset" skal brede sig til andre byer.