Lokalt

Sprænger skalaen: Danmarks dyreste lejligheder solgt i Hellerup

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Boligprojektet ved indsejlingen til Tuborg Havn i Hellerup har allerede slået adskillige danmarksrekorder for dyreste lejligheder.

I takt med at det noget så eksklusive lejlighedsbyggeri på Tuborg Strandeng i Hellerup skyder op, overgås danmarksrekorderne for dyreste lejlighedssalg.

Ejendomsmægleren bag projektet oplyser således til TV 2 Lorry, at de har lukket en aftale om et lejlighedskøb til 58 millioner kroner, mens lejligheder til både 48 og 35 millioner er blevet handlet.

- I løbet af den seneste tid har vi lukket tre aftaler, som hver overgår den tidligere rekord. Derudover er vi også i seriøse forhandlinger med flere andre, siger Lone Bøegh Henriksen, der er indehaver af Home-forretningerne, der udbyder boligerne på Tuborg Strandeng.

Rekorden for den hidtil dyreste lejlighed solgt i Danmark blev sat sidste år, da en lejlighedshandel til 28,5 millioner kroner blev gennemført.

Boligbyggeriet i Hellerup, der blev påbegyndt i starten af september sidste år, består af lejlighedskomplekser anlagt ud i Øresund ved indsejlingen til Tuborg Havn på grænsen mellem Gentofte og Østerbro.

Det er en meget lille procentdel af befolkningen, der har økonomien til at købe lejlighederne her, for vi er i en helt anden liga, end andet der tidligere er set

Lone Bøegh Henriksen, ejendomsmægler

To højhuse – såkaldte kysthuse – er allerede ved at blive opført, og det er blandt de udbudte lejligheder i disse to byggerier, at de rekorddyre bolighandler er foretaget.

Frem mod 2024 er det dog planen, at det samlede byggeri på Tuborg Strandeng skal bestå af fem kysthuse med i alt 167 luksuslejligheder. Som en del af det samlede projekt opføres der også 156 lejligheder i komplekser, der ligger lidt mere tilbagetrukket fra vandkanten.

Hvad får man så for 58 millioner?

Lejligheden til 58 millioner, der ligger på fjerde sal, er i virkeligheden to lejligheder, som køber har ønsket at slå sammen. Det giver et boligareal på 389 kvadratmeter med mellem otte til 11 værelser, alt afhængigt af hvordan man ønsker at indrette boligen.

Derudover kan køberen nyde havudsigten fra en af fire balkoner og to terrasser, der også hører til lejligheden. Til sammen har balkonerne og terrasserne et areal på 182 kvadratmeter.

Danske købere med bopælspligt

Ifølge Lone Bøegh Henriksen har der ikke tidligere været udbudt lejligheder i større mængder i en lignende prisklasse i Danmark.

- Vi er selvfølgelig godt klar over, at det er en meget lille procentdel af befolkningen, der har økonomien til at købe lejlighederne her, for lejlighederne er i en helt anden liga, end andet der tidligere er set.

- Omvendt er vi positivt overraskede over, hvor stor interessen har været. Indtil videre har vi haft dialog med og fremvisninger for omkring 150 interesserede købere. Vi synes også, det er positivt, at denne her gruppe af meget velhavende danskere har lyst til at investere i boliger her i stedet for at gøre det i udlandet, siger Lone Bøegh Henriksen.

Hun oplyser, at der er bopælspligt på lejlighederne, og at køberne af de omtalte tre lejligheder alle er danskere.

- Bopælspligten har været et vigtigt parameter, for der har været et generelt ønske fra alle parter om, at byggeriet skal bruges til beboelse, og at det ikke skal stå mennesketomt, siger Lone Bøegh Henriksen og fortæller, at der også har været en del interesse fra danskere, der bor i udlandet.

I galleriet herunder kan du se projekteringsskitser af, hvordan lejlighederne og projektet kommer til at se ud, når det er færdigt.

Beliggenheden retfærdiggør prisen, mener ejendomsmægler

For at kunne realisere boligbyggeriet er kysten til Øresund blevet udbygget i form af landindvindinger, som husene bliver bygget på. I forbindelse med landvingerne er der transporteret 15.000 kubikmeter sand ind i Tuborg Havn via skibe.

Til at tegne byggeriet har man hyret stjernearkitekterne Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der blandt andet er kendt for bygninger som Axel Towers og Skuespilhuset. NCC står for at opføre boligerne for Danica Pension, der er bygherre.

Og har man ikke råd til at betale på den svimlende side af 50 millioner for en lejlighed med Øresund som nabo, så kan man også ”nøjes” med en af de billige i stueetagen.

Her starter prisen ved 16 millioner kroner.

Kysthusene på Tuborg Strandeng

Kysthusene kommer til at få fodfæste i Øresund. Konkret betyder det, at kysten er udvidet.

Højeste kysthus er 13 etager. De øvrige fire huse er 6-7 etager.

Byggeriet bliver i alt på 53.550 kvadratmeter.

Samlet vil det bestå af 323 ejer- og udlejningsboliger. For foden af boligerne anlægges sydvendte inderhavne. 167 af de 323 lejligheder har første parket til Øresund.  

Kysthusene er tegnet af Lundgaard & Tranberg. Alle boliger er forskellige, hvilket også kommer til udtryk når man kigger op på husene.

Lejlighederne kommer desuden med fælles badebro og sauna. 

- Det er først og fremmest beliggenheden, der retfærdiggør prissætningen. Boligerne er bygget helt ud til og faktisk oven på vandet, og så ligger det i Gentofte Kommune lige på kanten af Østerbro. Noget andet er, at man som køber får stor grad af selvbestemmelse over, hvordan boligen skal designes indvendigt.

Enormt prestigebyggeri

Det tæskedyre boligprojekt Tuborg Strandeng med i alt 323 boliger kommer til at bestå af både ejer- og udlejningsboliger. Det er dog især boligerne, der ligger væk fra kysten, der udlejes, mens lejlighederne ud til Øresund udbydes som ejerlejligheder.

Små er lejlighederne ikke. Den mindste til salg lige nu har et lejlighedsareal på 128 kvadratmeter med 75 kvadratmeter terrasse, mens adskillige lejligheder har en størrelse langt over 350 kvadratmeter, når man tæller private terrasser med.

Boligerne i de to første kysthuse forventes at være indflytningsklar i 2021. Det samlede projekt med ventes at være færdigt i 2024.