Lokalt

Nøgen mand ødelægger kæmpe kunstværk på festival

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Kunstneren er ked af at se sit værk bukke under, men håber det kan blive repareret.

Den odenseanske kunstner Magnus Fuhrs store, lysende stjerne, som rigtig mange fynboer har set lyse op i Skovsøen i Odense sidste sommer, er fredag eftermiddag blevet smadret af en nøgen mand.

Den lysende stjerne var en af de mange kunstinstallationer på årets Heartland Festival på Fyn, hvor den var placeret ude i den store sø, der er en del af festivalområdet.

Josephine Christina Neckelmann, som er gæst på Heartland, opdagede og optog optrinnet og lagde det op på sin Instagram-story, som blev blev offentliggjort i en artikel på Fyens.dk. Se hendes video øverst i denne artikel.

I videoen kan man se en nøgen mand, der sidst på eftermiddagen svømmede ud i søen, hvorefter han kravlede op på stjernen. Uheldigvis kunne den ikke bære hans vægt, og stjernen blev derfor ødelagt.

- Det er ærgerligt. Jeg forventer at installationen skal på værksted i nat for at få udbedret skaden på de ben, den står på, siger kunstneren Magnus Fuhr til TV 2.

Pris på 2-300.000 kroner for værket

Magnus Fuhr har ikke nogen eksakt pris på sit værk. Men dels har det en værdi som installation til udlejning ved arrangementer, dels vil en eventuel interesseret køber altid kunne erhverve sig det, hvis pengene er de rigtige.

- Det er altid svært med den slags, men jeg vil da skyde på, at stjernen har en pris i 2-300.000 kroners klassen, vurderer kunstneren selv.

Foreløbig håber Fuhr bare at få sin lysende stjerne til at skinne med vanlig kraft i søen ved Egeskov Slot, hvor festivalen udspiller sig med stribevis af internationale topnavne.

- Arrangørerne bag Heartland har lovet at give et tilskud for at få repareret stjernen. Jeg ved fra mine folk derude på festivalen, at teknikken heldigvis stadig virker, siger Magnus Fuhr, der forventer et efterspil med en erstatningssag fra den kåde nøgenbader.

Politianmeldt for hærværk

Vagtchefen hos Fyns Politi bekræfter over for TV 2/Fyn, at sagen er blevet meldt til politiet, der klokken 19.30 er på vej til Kværndrup for at undersøge affæren.

- Det er korrekt, at vi har fået en anmeldelse for hærværk. Vi er på vej derned nu, og vi skal have talt med anmelderen, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen.

Magnus Fuhr er både kendt og anerkendt for at lave større kunstinstallationer til en række festivaler, blandt andet er han manden bag det store Tinderbox-logo, ligesom han har lavet et stort, lysende kranie til metalfestivalen Copenhell.

Kunstneren er ikke selv til stede på Heartland Festival, men ankommer til festivalpladsen senere på aftenen fredag for ved selvsyn at bese skaderne på den store, lysende stjerne.

- Jeg er så småt på vej derud på festivalen nu, men der har været mange ting, som lige skulle falde på plads, siger Magnus Fuhr.