Lokalt

Ulv fotograferet nær børnehave

Ulveeksperten vurderer, at ulven her er fanget i en situation, hvor den ikke er tryg. Kristina Hansen
TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En ulv blev onsdag morgen set på et grønt område i Brørup.

En forbipasserende bilist nåede onsdag morgen at tage et foto af det, der ligner en ulv, der gik rundt nær en børnehave i Brørup.

Og det er en ulv. Det siger Kent Olsen, forskning- og samlingschef på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Han er ansvarlig for den nationale overvågning af ulve i Danmark for Miljøstyrelsen.

Den så lidt forvirret ud, og jeg standsede bilen, fandt telefonen frem og tog billedet

Kristina Hansen, ulvespotter, Esbjerg

Billedkvaliteten er rigtig god, og han bedømmer, at det helt klart er en ulv.

- Man kan se, at det er en ulv på halen, hovedets stilling, tegninger i pelsen, ørene og hele kropsholdningen. Der er ikke noget, som ikke passer med en ulv, siger Kent Olsen, forskning- og samlingschef på Naturhistorisk Museum til TV SYD.

Ulveeksperten vurderer, at ulven er blevet overrasket i et uheldigt øjeblik. Den er fanget i en situation, hvor den ikke er tryg. Det ser ud til, at den er kommet ind i Brørup ved et uheld, og nu er den på vej væk.

Det bekræfter Kristina Hansen fra Esbjerg, der spottede ulven, da hun onsdag morgen kom kørende i Brørup, og ulven løb ud foran hende.

- Det skete helt nøjagtigt klokken 8.24. Den så lidt forvirret ud, og jeg standsede bilen, fandt telefonen frem og tog billedet. Efter lidt tid forsvandt ulven på en sti ved et grønt område nær Egeparken i Brørup, fortæller Kristina Hansen til TV SYD.

Hvis andre har set - eller ser - ulven i Brørup-området, så vil Kent Olsen, forskning- og samlingschef på Naturhistorisk Museum i Aarhus, gerne høre om det.

Har du oplysninger om denne eller andre ulve, så kan du skrive til ulv@nathist.dk eller kontakte forskerne på ulveatlas.dk.