Endnu en Klaus Riskær-kandidat forlader partiet: Uenighed om baggrunden for afgang

I samarbejde med TV Midtvest

Dorte Jarlbys samarbejde med de andre kandidater fungerede ikke, siger partilederen.

Artiklen er opdateret 16.57 med svar fra Dorte Jarlby.

Dorte Jarlby fra Hvide Sande er ikke længere folketingskandidat for partiet Klaus Riskær Pedersen i Vestjyllands Storkreds.

Partiets stifter Klaus Riskær Pedersen oplyser til tvmidtvest.dk, at han har besluttet at kassere Jarlby med den begrundelse, at hendes samarbejde med de andre kandidater ikke fungerede.

- Hvis man ikke kan fungere med de andre kandidater, hvordan vil det så ikke gå i Folketinget? Det er aldrig sjovt at fortælle en kandidat, at vedkommende ikke skal stå på listen mere, men det er min opgave at sikre, at samarbejdet fungerer, og jeg vil hellere tage øretæven nu, end når det er for sent. Hun passede bare ikke ind på listen, siger Klaus Riskær Pedersen.

Men den udlægning er Dorte Jarlby ikke enig i. Hun bekræfter overfor tvmidtvest.dk, at hun ikke længere er med i partiet, men at beslutningen var hendes egen.

- Jeg havde et større skænderi med Klaus Riskær 5. april. Jeg har selv sagt fra. Der var for meget fnidder – også mellem kandidaterne.

Meldte sig ud af Venstre

Dorte Jarlby er tidligere medlem af Venstre. I august sidste år forsøgte hun uden held at blive valgt som partiets nye folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern efter Esben Lunde Larsen, men for godt en måned siden kom det så frem, at hun havde meldt sig ud af Venstre for at tilslutte sig Riskærs nye projekt.

Det er ikke første gang, Klaus Riskær Pedersen, ifølge ham selv, smider en kandidat af listen. Det skete også i København i februar, men partilederen er ikke nervøs for, at den interne uro skal skræmme vælgerne væk.

- Jeg ville være mere bange for at stille op med kandidater, der falder igennem og ødelægger vælgernes tiltro til projektet. Troværdighed er det vigtigste i politik, og det vil være meget uklogt at fastholde kandidater, der kan give problemer for folketingsgruppens arbejde, siger han.

Klaus Riskær Pedersens kandidat i Vestjyllands Storkreds er nu Kim Durup fra Herning.

Det har ikke været muligt at træffe Dorte Jarlby for en kommentar.

Det er ikke første gang, at Klaus Riskær smider en kandidat af listen. Video: TV Midtvest