Ung mand redder 49-årig fra druknedøden

16x9
Foto: Per Frank Poulsen

I samarbejde med TV2 Nord

En mand på 49 fra Aalborg var natten til søndag tæt på at drukne.

I stedet for at blive et menneskeliv fattigere, blev Nordjylland natten til søndag i stedet en vaskeægte helt rigere.

Da en 49-årig mand natten til søndag faldt i Aalborg Havn og var tæt på at drukne, var der nemlig livreddende hjælp at hente fra en anden nordjyde, der heroisk hoppede i det kolde vand i havnen og bjærgede manden – og dermed reddede hans liv.

Det fortæller Søren Korsgaards, indsatsleder ved Beredskab Nordjylland, til TV2 Nord.

Han har været tæt på at dø. Den unge mand har reddet et menneskeliv. Og sat sit eget liv på spil undervejs.

Søren Korsgaard, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab

- Det er enormt heldigt, at de her unge mennesker (først i tyverne, red.) hører og ser, at manden falder i vandet. Vandet er stadig enormt koldt, men det afholder altså ikke den her unge mand fra at hoppe i og redde den pågældende mand, fortæller Søren Korsgaard, der understreger, at selvom beredskabet bliver tilkaldt hurtigt, så var det den unge mands heltegerning, der forhindrede druknedøden.

- Da vi når frem, er den bevidstløse mand trukket ind på land og op på en trappe. Vi når at udøve førstehjælp på manden i forholdsvist mange minutter, inden der kommer en ambulance, siger Søren Korsgaard, der selv var tilstede under livredningen af den 49-årige mand.

- Han har været tæt på at dø. Den unge mand har reddet et menneskeliv. Og sat sit eget liv på spil undervejs, fortæller Søren Korsgaard.

Nordjyllands Politi meddeler til TV 2 Nord, at den 49-mand var påvirket af alkohol, men at han efter omstændighederne har det fint søndag formiddag - og at det i øvrigt ikke fremgår af politiets database, hvem den heltemodige nordjyde er.