Landmand er træt af utålmodige bilister: - Vi gør det ikke for at genere

I samarbejde med TV Midtvest

Landmand fra Oddense nord for Skive opfordrer i en video folk til at hidse sig ned, når de kører bag en langsom traktor på landevejen.

Foråret er over os, og det betyder, at ekstra mange landbrugsmaskiner er på vejene. Man kan derfor indimellem opleve, at langsomme køretøjer som gylletransportere, sånings- og pløjemaskiner forsinker trafikken.

Jeg vil bare gerne have, at folk prøver at lade være med at hidse sig op.

Jens Gudike Fly Christensen, Landmand, Oddense

Det betyder, at mange landmænd bliver udsat for vrede fra utålmodige bilister, og det er en landmand fra Oddense ved at være godt træt af.

- Vi kan godt mærke, at trafikanterne ikke er vant til, at vi kører så meget på vejene, som vi gør lige i april og lidt i maj. Der er mange, der ryster på hovedet. Der er også nogle enkelte, der kan komme med en finger, fortæller landmand Jens Gudike Fly Christensen.

De mange reaktioner fra utålmodige bilister har fået ham til optage en video om sit landmandsliv, som han har smidt på Facebook. Videoen viser, at landmanden kører gylle ud på sine marker, og i videoen bruger han mottoet: Vi gør det ikke for at genere - vi gør det for at producere.

- Det er selvfølgelig op til os at holde ind på de rastepladser, der er, og lade folk komme forbi. Vi skal passe på, at vi ikke samler kø - det må vi ikke. Men jeg vil bare gerne have, at folk prøver at lade være med at hidse sig op og i stedet tænker, at landmændene gør et godt stykke arbejde, siger Jens Gudike Fly Christensen.

Kan du ikke forstå, at folk bliver sure, hvis de kører i evigheder bag sådan et bredt transportmiddel?

- Jo, det kan jeg godt. Jeg kan godt forstå, at man bliver sur, hvis man kører bag en traktor, som ikke kan finde ud af at holde ind, men det kan jeg jo ikke gøre noget ved.

Der er lige nu 88.000 mennesker, der har set videoen på landmandens Facebook-side.