Taget for tredje gang uden kørekort - mister bil til 400.000 kroner

16x9
Det var tredje gang, den 29-årige mand blev stoppet uden kørekort (arkivfoto). Foto: Palle Mouritsen / TV MIDTVEST

I samarbejde med TV Midtvest

En mand risikerer at miste sin nye bil, efter han for tredje gang blev stoppet uden kørekort. Bilen, der koster minimum 410.000 er nu beslaglagt.

Hvis man ikke har et kørekort, skal man lade være med at køre bil. Ellers kan det blive dyrt.

Tredje gang er reglerne sådan, at man beslaglægger bilen.

Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi

Sådan lyder meldingen fra vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, efter en episode fra Struer lørdag aften.

Her blev en 29-årig mand fra Thisted stoppet uden kørekort, og bilen blev beslaglagt.

- Manden fik i 2018 inddraget sit kørekort. Så han må ikke køre bil. Han er to gange senere blevet sigtet for at køre uden kørekort, og tredje gang er reglerne sådan, at man beslaglægger bilen, siger Jens Claumarch.

Kan blive et dyrt bekendtskab

Bilen, der blev beslaglagt, er en Toyota RAV 4 med automatgear. Og den kan vise sig at have været et dyrt bekendtskab for den 29-årige anholdte.

- Vi kan se, at den er indregistreret i starten af marts, og sådan en bil koster minimum 410.000 kroner, siger vagtchefen.

Nu skal en dommer afgøre, om bilen, der kun har kørt omkring 850 kilometer, skal sælges på politiauktion, hvor pengene vil gå til statskassen, eller om manden får sin bil tilbage.

Stigning i beslaglæggelser

Sagen med den beslaglagte Toyota RAV 4 er langtfra enestående for Midt- og Vestjyllands Politi.

Siden loven blev skærpet, så det blev muligt at beslaglægge biler i forbindelse med eksempelvis gentagende gange spirituskørsel eller høj promille, er der sket en markant stigning i denne slags sager.

Før lovændringen havde Midt- og Vestjyllands Politi omkring 20-25 sager om året, hvor køretøjer blev beslaglagt. Det tal er indtil videre på 58 får de første måneder af 2019.