Lokalt

Nu får Sjælland et nyt højeste punkt - tør du tage turen helt op?

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Om mindre end en uge åbner tårnet ved 'Camp Adventure' nær Rønnede. I ugerne op til har håndværkere og montører arbejdet på højtryk.

Håndværkere, montører og svejsere myldrer rundt på de mange etager i det spiralformede tårn, der står ved klatreparken 'Camp Adventure' nær Rønnede på Sjælland. De har travlt med at montere brædder til gangbroen og skrue plader fast i lofterne.

Opførelsen af det 45 meter høje udsigtstårn i Danmarks største klatrepark er gået ind i sin sidste fase.

Selve byggeriet og arkitekturen på tårnet er jo ikonisk

Jens Risom, direktør for Gisselfeld Gods

Håndværkerne skal nå at være færdige inden lørdag 30. marts, hvor tårnet åbner ved en officiel indvielse, og hvor cirka 250 gæster er inviteret. Dagen efter åbner stedet for offentligheden, så alle har mulighed for at tage turen op og nyde udsigten over de sydsjællandske vidder.

Klatreparken ligger ved Haslev på det sydlige Sjælland, og når udsigtstårnet står færdigt, vil det med en højde på 135 meter over havets overfalde være det højest tilgængelige punkt på øen.

På en dag med klart vejr og god sigtbarhed vil det være muligt at kunne se 25 kilometer ud over Sjælland.

Første spadestik blev taget den 3. maj sidste år af blandt andre den daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen og Faxes borgmester Ole Vive. Og herfra er tårnet så ellers skudt i vejret.

Det var Jesper Mathiesen, som er direktør for klatreparken 'Camp Adventure', der fik idéen til at bygge tårnet.

Han har i dag svært ved at fatte, at de nu er gået ind i slutspurten.

- Det er sådan en lille smule uvirkeligt stadigvæk, siger han.

Tilbage i sommeren 2014 tog han en tur til Rügen i Tyskland. Og det var den tur, som for alvor satte skub i drømmen om et 45 meter højt tårn på dansk jord.

- Jeg fik inspiration fra et tårn, som var bygget I Tyskland. Så jeg kørte derned med mine to drenge og en kollega. Og da jeg så det, var jeg ret sikker på, at det var en fremragende idé, siger Jesper Mathiesen.

Det er Gisselfeld Kloster, der lægger jord til det store projekt i deres skove på Sydsjælland. Og både Jens Risom, direktør for Gisselfeld Gods, og Jesper Mathiesen har store forventninger til tårnets fremtid.

De forventer, at omkring 100.000 besøgende vil lægge vejen forbi klatreparken om året. Samtidig håber de på, at de mange turister også vil skabe vækst for andre aktører i området omkring tårnet.

Det kan de se på erfaringerne, man har gjort sig ved tårnet i Rügen i Tyskland.

- Der har det givet en vækst på 30 procent på overnatningsstederne og på restauranterne i en omkreds af op til 30 kilometer fra tårnet. Vi ved jo ikke, om det giver det samme her. Men det er helt klart, at de vil ikke få mindre belægning. Det vil helt klart stige, siger Jesper Mathiesen.

Tårnet er tegnet af Effekt Arkitekter, og det har allerede inden sin åbning vundet flere priser.

Siden Jesper Mathiesen fik idéen for knap 5 år siden, står tårnet nu sin fulde højde. Den er bygget op omkring tre sektioner af stålelementer, der hver måler 15 meter.

Udsigtstårnet bliver officielt indviet lørdag den 30. marts og åbnet for offentligheden søndag den 31. marts.