Politiet mener at have opklaret katte-mysterium på Bornholm

16x9
En rønnebo har fjernet et antal katte fra sin egen adresse og kørt dem bort til et skovområde. Arkivfoto. Foto: Bjarke Ørsted / Scanpix Danmark

I samarbejde med TV 2/Bornholm

En rønnebo har uden ejernes tilladelse formentlig indfanget katte og udsat dem i et skovområde. Nu efterlyser politiet borgere, der mangler katte.

Flere års mystik omkring forsvundne katte i et område i Rønne er muligvis ved at blive opklaret af Bornholms Politi. 

- Vi har fået en anmeldelse om, at en bestemt mand bosat i Rønne har indfanget nogle katte og kørt dem bort, siger politikommissær Michael Winsløw fra Bornholms Politi. 

Efter afhøring af manden har politiet bestyrket mistanke om, at manden har fjernet et antal katte fra sin egen adresse og kørt dem bort til et skovområde.

- Vi har kendskab til, at der kan være flere katte, som er blevet kørt bort, og at de faktisk kan være i live, siger Michael Winsløw.

Manden har været til afhøring hos politiet, og nu er han sigtet i sagen. Han vil ifølge Michael Winsløw ikke erkende det fulde forhold, men nægter det heller ikke og samarbejder med politiet.

Manden har i forbindelse med afhøringen fortalt, at han har været træt af, at katte besørger i hans have. Det er på den baggrund, at han tilsyneladende har valgt at indfange kattene og køre dem bort til et skovområde. Her har han så sat dem fri. 

- Nu håber vi på nogle henvendelser, så vi kan finde ud af, hvor mange katte det drejer sig om. Det er noget, som vores efterforskning må vise, siger Michael Winsløw. 

For at få et samlet overblik over omfanget af katte, som er blevet kørt væk af manden, opfordrer Bornholms Politi nu borgere i Rønne, der mangler en kat, til at kontakte politiet. 

Det er særligt borgere, der bor i området Nordre Kystvej, Borgmester Nielsens Vej og Sankt Mortensgade i Rønne, og som mangler en kat, politiet gerne hører fra.

- Man kontakter os, og så kommer man ind til en afhøring. På baggrund af den afhøring, vurderer vi, om vi vil fortælle, hvor man skal lede, siger Michael Winsløv. 

Bornholms Politi fortæller, at man efter afhøring af manden føler sig ret sikker på, at kattene ikke er blevet aflivet. Af hensyn til den sigtede ønsker politiet ikke at oplyse nærmere om, hvor manden har sat kattene fri. Men det skulle dreje sig om et skovområde.

Den videre efterforskning skal nu vise, om der er belæg for at rejse tiltale mod den sigtede rønnebo. I givet fald skønner politiet, at der kan blive tale om en bødestraf. 

Man kan kontakte Bornholms Politi på 114 eller 56901448.