Lokalt

Sjællands mest kontroversielle postnummer skal til afstemning igen

En del af Køge Kommune ligger i Ringsteds postnummer. Det har givet bøvl, og nu skal de stemme om, hvorvidt de vil skifte til Bjæverskov. Mathias Løvgreen Bojesen / Ritzau Scanpix
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Borgere fanget i postnummer-mareridt: Nu vil kommune have ny afstemning

I omegnen af 1300 grundejere har adresse i Køge Kommune, men postnummer i Ringsted. Og det er bøvlet og problematisk for de borgere, der er ramt.

At have postnummer i den ene kommune og bo i en anden har nemlig betydet, at folk i løbet af årene er blevet kørt til Slagelse Sygehus i stedet for det nærliggende sygehus i Køge, har måtte hente pakker på posthuset små 20 kilometer væk i Ringsted, er blevet afvist i forvaltningen eller ved en fejl har søgt daginstitution i en forkert kommune.

Sidste år ønskede Køge Kommune at gøre noget ved problemet, og kommunen tog derfor initiativ til en afstemning blandt borgere og virksomheder, som kunne stemme om de små byer som Slimminge, Gørslev og Vollerslev, der ligger i postnummer 4100 Ringsted, fremover skulle lægges ind under postnummer 4632 Bjæverskov, som hører til i Køge Kommune.

PostNord bestemmer

Det er dog PostNord, der har det endelige ord, når der skal skiftes postnumre, og selvom der ifølge Køge Kommune var et klart flertal for ændring af postdistriktet, så endte PostNord alligevel med at vende tommelfingeren nedad.

Begrundelsen lød, at stemmeprocenten var for lav, og der derfor ikke var et markant flertal for ændringen.

Men nu prøver Køge Kommune igen med en ny afstemning, da man har modtaget flere henvendelser fra borgere, der stadig gerne ser, at ændringen bliver en realitet.

Formanden for Klima- og Planudvalget i Køge Kommune, Niels Rolskov, opfordrer dermed alle implicerede parter til at stemme, så PostNord ikke kan afvise sagen igen på grund af lav stemmeprocent.

- Denne gang håber vi også, at en stærk involvering af landsbyforeningen i Gørslev vil være med til at gøre afstemningen til en god oplevelse især for de borgere, der ikke er vant til digitale afstemninger, siger han.

Frist til 7. april

- Det vil denne gang blive meget nemmere for borgerne at stemme, så der er håb om, at det vil påvirke stemmeprocenten i positiv retning, siger udvalgsformand Niels Rolskov.

De berørte borgere og virksomheder har stemmefrist frem til 7. april, og hvis den nye afstemning viser, at et flertal fortsat ønsker at få ændret det nuværende postdistrikt, vil Køge Kommune efterfølgende søge om endelig godkendelse hos PostNord.