Lokalt

Sygehusdirektør fyret efter mangelfulde brysttjek

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Sygehusdirektør Vagn Bach er afskediget, efter at det er kommet frem, at hundredvis af kvinder har fået mangelfulde brystundersøgelser.

Sygehusdirektør Vagn Bach er blevet afskediget.

Det sker som følge af sagen om de hundredvis af kvinder, der over en fireårig periode fik foretaget mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Det bekræfter Heino Knudsen (S), regionsrådsformanden for Region Sjælland, til TV ØST.

Ni kvinder har senere fået konstateret kræft som følge af de mangelfulde brystundersøgelser.

Onsdag skulle sygehusledelsen præsentere en redegørelse af hele sagen for forretningsudvalget i Region Sjælland. Da mødet var slut, stod det klart, at sygehusdirektøren var fyret. 

Vagn Bach har indtil nu været sygehusdirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehus.

I strid med retningslinjerne

I december sidste år oplyste Region Sjælland, at der fra perioden marts 2013 til 2017 var blevet udført mangelfulde brystundersøgelser af kvinder, hvor der var mistanke om brystkræft. Og det var i strid med de nationale retningslinjer på området.

Cirka 2600 kvinder var blevet mangelfuldt undersøgt i perioden, oplyste regionen til Styrelsen for Patientsikkerhed. Derfor blev 735 kvinder indkaldt til en ny undersøgelse.

Jyllands-Posten skulle senere fortælle, at det var for at spare lægetimer og undersøgelsestid, at Ringsted Sygehus gennem fire år undlod at give de 735 af kvinder med mistanke om brystkræft den grundige undersøgelse, de havde krav på. Det viste dokumenter, som avisen havde fået delvist aktindsigt i.

Dokumenterne viser blandt andet en skrivelse fra en ledende overlæge til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Skrivelsen blev sendt i forbindelse med en klagesag vedrørende en kvinde, som var en af 735 kvinder med mistanke om brystkræft, der på sygehuset blev undersøgt mangelfuldt og i strid med de nationale retningslinjer på området.