Lokalt

Omstridt rugbrød vender tilbage: - Utroligt at der skulle en shitstorm til

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Efter 14 dages shitstorm ændrer Lagkagehuset mening og giver forbrugerne det originale Aros-rugbrød tilbage.

- Vi genintroducerer det klassiske Aros-rugbrød i Aarhus, skriver Lagkagehuset Langenæs i et opslag på Facebook fredag eftermiddag. 

Dermed vender bageriet på en tallerken efter flere måneders kundeutilfredshed og godt to ugers shitstorm på sociale og landsdækkende medier.

- Det skulle de have gjort med det samme, siger Ditte Keinicke til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun er én af de mange utilfredse kunder, som savnede Aros-rugbrøddet og ikke følte sig hørt af Lagkagehuset Langenæs. 

- Det er utroligt, at de skulle ud i en shitstorm, før de nåede dertil, tilføjer hun.

Lagkagehuset Langenæs modtog så mange klager over Aros-rugbrøddet, at de opstillede skilte, der henviste til at klage via mail.

Følte sig ikke hørt

Shitstormen begyndte, efter Lagkagehuset i efteråret 2018 overtog Langenæsbager-forretningerne. Forud for fusionen havde kæden lovet at bevare mange af Langenæsbagerens højt-elskede kager og brød.

Det var imidlertid ikke den oplevelse kunderne havde, da de første gang efter fusionen købte det populære Aros-rugbrød med hjem.

Det er utroligt, at de skulle ud i en shitstorm, før de nåede dertil

Ditte Keinicke, utilfreds kunde ved Lagkagehuset Langenæs

- Jeg troede, jeg havde fået et forkert brød med hjem første gang, jeg købte det, fordi det var helt anderledes i farve, smag og konsistens. Det var tørt og kedeligt og uden smag. Ligesom et poserugbrød fra et supermarked, sagde Betina Blokager Olsen i begyndelsen af januar. 

Hun var langt fra alene med den oplevelse, hvilket forreningens Facebook-side også bar præg af.

En enkelt kunde blev så frustreret over den ændrede rugbrødsopskrift, at vedkommende smed rugbrøddet tilbage gennem bageriets drive in luge.

Ville ikke ændre opskrift

Lagkagehuset holdt i deres standardsvar fast i, at rugbrødsopskriften var den samme. Kunderne følte sig ikke hørt, tonen blev mindre køn i klagerne, og det var baggrunden for, at TV 2 ØSTJYLLAND som de første den 9. januar kunne fortælle, at en enkelt kunde i frustration havde kastet et rugbrød ind gennem en drive-in luge. 

Dengang afviste Lagkagehuset Langenæs blankt at ændre opskriften i Aros-rugbrøddet. 

- Vi håber med tiden, at de mange fans af Aros-rugbrødet i Langenæsversionen trods alt vil tilgive os og finde deres nye rugbrødsfavorit blandt de 10 forskellige rugbrødsvarianter, vi har i Lagkagehuset, lød det dengang fra Anne Mette Buus, der er leder af brand og produkt management hos Lagkagehuset.

Vi genintroducerer det klassiske AROS-rugbrød i Aarhus og uddeler 1.000 gratis brød i Lagkagehusets syv butikker i...

Posted by Lagkagehuset on Friday, January 25, 2019

Rugbrøds kærligheden vinder

Fredag ændrede Lagkagehuset altså kurs, da de proklamerede, at de ville lade den oprindelige bagermester ved Langenæs Bageriet Michael Spottag bage Aros-rugbrøddet efter sin oprindelige opskrift igen. 

- Surdejen er faktisk den største forskel på smagen i de to brød, siger Michael Spottag fra Langenæs Bageriet.

- Vores oprindelige surdej og Lagkagehusets surdej smager begge fortrinligt, men der er nuancer i smagen, der gør, at brød bagt med dem smager forskelligt, og man glemmer nok ikke sådan lige sin første, store rugbrøds-kærlighed.

Det er da lidt vildt, at det skal gå gennem medierne, før de hører, hvad kunderne siger

Katrine Ryom, fan af Aros-rugbrøddet.

Det skaber stor glæde hos den store Aros-rugbrøds fan Katrine Ryom: 

- Det er helt fantastisk. Vi har ledt og ledt for at finde en anden bager, men kunne ikke finde et brød, der var ligeså godt og som vores 8-årige søn, der ikke er rugbrødsperson, gider at spise, siger hun. 

- Men det er da lidt vildt, at det skal gå gennem medierne, før de hører, hvad kunderne siger, lyder tilføjelsen.

Som et plaster på såret udloder Lagkagehuset 1000 gratis Aros-rugbrød i Lagkagehus-forretningerne i Aarhus.

Video: Sure kunder fik ekspedient Caroline Pagliae til at miste arbejdsglæden på hendes job i Lagkagehuset Aarhus. Indslaget er fra den 23. januar. Video: TV 2 Østjylland