Lokalt

Ulovlig vej i Vejen er nu lovlig: - Det sidste punktum er endnu ikke sat, siger lodsejer

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

På et ekstraordinært møde har Vejen Byråd lovliggjort en hidtil ulovlig vej, men svineavleren, hvis jord den ligger på, nægter at lade sig tryne.

Afspærringerne på den omstridte Skovgårdsvej i Vejen lever på lånt tid.

Et enigt teknik- og miljøudvalg i Vejen Kommune godkendte mandag en indstilling til ekspropriation af Skovgårdsvej, og tirsdag er beslutningen blevet skrevet i stål på et ekstraordinært møde i Vejen Byråd: 

Vejen er nu lovlig, lyder det i en pressemeddelelse.

Det betyder, at svineavler Martin Lund Madsen, der i adskillige måneders protest har spærret den omdiskuterede vej med jord, skal fjerne blokeringen. 

- Byrådet håber, at Martin Lund Madsen af egen drift vil fjerne sandbunkerne på vejen, så borgerne igen kan bruge Skovgårdsvej, siger borgmester Egon Fræhr (V) om beslutningen.

Har fire uger til indsigelser

Sagen kører som en almindelig ekspropriationssag, og Martin Lund Madsen vil modtage omtrent to millioner kroner, hvis den bliver gennemført. Det har han dog tidligere meddelt, at han nægter.

Han har nu fire ugers klagefrist, hvor han kan komme med bemærkninger til sagen. Herefter overtager kommunen jorden. 

- Så vil vi få fjernet afspærringerne, hvis ikke han selv har gjort det. Man kan jo ikke bare læsse et læs jord af på en offentlig vej, siger Vagn Sørensen (V), formand for teknik og miljøudvalget i Vejen Kommune.

- Sidste punktum er ikke sat 

For nu lader det dog til, at Vagn Sørensen og resten af Vejen Kommune må se langt og længe efter fri passage på Skovgårdsvej. Martin Lund Madsen har nemlig ingen planer om at fjerne afspærringerne lige foreløbig, fortæller han til TV 2. 

- Det kommer simpelthen ikke til at ske. Jeg synes, kommunens opførsel er hovedrystende inkompetent, og vi kommer til at køre sagen til ende. Det sidste punktum er endnu ikke sat, lyder det fra lodsejeren. 

Han henviser til, at han og hans advokat vil fortsætte kampen på trods af byrådets beslutning. 

- Min stædighed er kun blevet vækket. Det kan sagtens være, at vejen åbner midlertidigt på grund af denne beslutning, men på sigt bliver den lukket, slår han fast. 

Uforståelig kamp

Hos Vejen Kommune ærgrer Vagn Sørensen sig over, at sagen er blevet så omfattende, at man igen skal bruge tid og penge på den. Han kan dog ikke forstå, at Martin Lund Madsen har taget sagen hertil.

- Han får sin erstatning, ligesom andre ville få. Og jeg synes, det er ærgerligt, at fordi han har penge til at føre retssag, så tror han, at han kan få en højere erstatning, siger Vagn Sørensen til TV SYD.

Hvis - eller nærmere når - Martin Lund Madsen gør indsigelse mod ekspropriationen i høringsperioden, skal Vejdirektoratet tage stilling til sagen. Vejdirektoratet vil her kigge på processen, og om vejen er en fornuftig løsning. Er der ikke en trafikal begrundelse for vejen, vil Vejdirektoratet bede Vejen Kommune om redegørelse.