Lokalt

Dansk par vil sejle jorden rundt i 114 år gammelt træskib

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Troels Kløvedals børnebørn fra tv-programmet 'Kurs mod fjerne kyster' siger, at alle kan gøre, hvad de har gjort.

Der er nok mange, der har fulgt Troels Kløvedals tv-programmer eller hans børnebørns, der har drømt om at rejse jorden rundt i et skib.

Der er nok også mange, der har erkendt, at det måske er lidt for stort et projekt.

Sådan har et par fra Aarhus det dog ikke - tværtimod.

Nana Reinert og Bjarke Hansen har købt et 114 år gammelt træskib, som de lige nu er ved at sætte i stand, så de om fem år kan sejle ud i verden.

Tid får en anden størrelse, når man er på vand. Det kan man ikke opleve på land.

Nana Reinert, iværksætter

- Det, vi drømmer om, er kombinationen af livet til søs og eventyr-elementet. Du ved aldrig, hvad der venter derude. Tid får en anden størrelse, når man er på vand. Det kan man ikke opleve på land. Det skal du ud på verdenshavene for at opleve, siger Nana Reinert.

Savnede frihed

Lige nu bor parret i skibet for at have råd til at udleve deres drøm.

- Vi har valgt at bo på båden på grund af de muligheder, der er, og for at undgå dyre lejligheder og boligbobler. Vi har levet det mere konforme liv i kollegier og boligforeninger, men vi har manglet friheden, siger Bjarke Hansen og bliver suppleret af hans kæreste, Nana Reinert:

- Skal det her projekt kunne lade sig gøre, er vi også nødt til det. Priserne er dyre i Aarhus, og vi har ikke råd til at bo i en dyr lejlighed inde i Øgaderne.

'Kurs mod fjerne kyster-værter' tror på det

De to brødre Emil og Theis Midé Erichsen fra tv-programmet 'Kurs mod fjerne kyster' tror på Nana Reinerts og Bjarke Hansens projekt. De mener, at alle vil kunne sejle ud i verden.

- Man skal selvfølgelig ikke være dum og sejle ud uden at vide noget, men jeg tror, der er for mange mennesker, der læser for mange bøger, om hvor farlig verden er og ikke tør komme derud, og de skal bare hoppe ud i det, siger Theis Midé Erichsen og bliver suppleret af sin storebror, der var skipper på deres skib, Havana:

- Man skal selvfølgelig have respekt for naturen og dens kræfter, men jeg mener ikke, at man skal være født ind i en sejlerfamilie ligesom vi er. Det kan man sagtens lære, siger Emil Midé Erichsen.

Hårdt arbejde betaler sig

De to brødre blev kendte i hele Danmark, da de gjorde som deres farfar, Troels Kløvedal, og sejlede ud i verden i skibet, Havana.

Det gode er, at den menneskelige hjerne er indrettet sådan, at når man ser en paradisisk ø, så glemmer man det dårlige vejr og alt det besvær, man havde for at nå derhen.

Emil Midé Erichsen

Ifølge dem er det hårde arbejde inden turen og undervejs det hele værd.

- Det er langt hen af vejen lige så lækkert som på tv-skærmen, men det er også hårdt arbejde siger Emil Midé Erichsen.

- Der er meget arbejde og meget lortevejr, man skal igennem, og nogle gange tænker man, hvorfor tog jeg ikke bare en all-inclusive-rejse, når man banker modvind på tiende dag og folk er trætte og søsyge, og maden smager af det samme, tilføjer Theis Midé Erichsen.

- Det gode er, at den menneskelige hjerne er indrettet sådan, at når man ser en paradisisk ø, så glemmer man det dårlige vejr og alt det besvær, man havde for at nå derhen, siger Emil Midé Erichsen.

I sensommeren sejler familien Erichsen mod nye kyster, og endnu engang har de inviteret TV 2 med, så seerne hjemme i Danmark kan følge deres rejse. Gense de seneste programmer på TV 2 Play.