Livet gik i stå, da sønnen forsvandt - seks uger senere leder familien stadig

16x9
Rene og Birgitte Dam Christensen tror, at Steffen er faldet på havnen i Aarhus og faldet i vandet. Foto: TV 2 Østjylland

I samarbejde med TV 2 Østjylland

Lørdag leder familie, venner og frivillige igen efter 27-årige Steffen Dam Jensen, der forsvandt efter en julefrokost 1. december 2018

Tre til fire gange om ugen tager Rene Dam Jensen og hans kone Birgitte Dam Christensen ned bag Dokk1 i Aarhus for at lede efter deres søn.

27-årige Steffen Dam Jensen forsvandt 1. december 2018 efter en julefrokost, og siden har ingen set ham.

- Vi ved godt, at det er et meget spinkelt håb, men det er vi nødt til at gøre for vores egen skyld og Steffens, siger hans far og stedmor til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi har haft det skrækkeligt. Helt forfærdeligt. Vi har ikke haft noget liv. Det har stået fuldstændig på standby

Rene Dam Jensen, Far til Steffen

De seneste seks uger har været et mareridt for dem, og de håber, at de snart finder deres søn.

- Vi har haft det skrækkeligt. Helt forfærdeligt. Vi har ikke haft noget liv. Det har stået fuldstændig på standby. Hvis vi har haft lidt overskud, er vi kørt herind, og så er vi kørt hjem igen og har barrikaderet os bag nedrullede gardiner, siger hans far, Rene Dam Jensen. 

Faldet i havnen

Steffen Dam Jensen var til julefrokost på restaurant Lava ved Åboulevarden, da han i løbet af natten forlader restauranten for at hente cigaretter. 

Steffen Dam Jensen har været væk siden den 1. december. Video: TV 2 Østjylland

- Det sidste, vi har på Steffen, er, at han er set nede ved 7-Eleven, og et vidne har set ham foran Navitas. Sammenholdt med den massive efterforskning, vi har kørt, gør det, at vores teori er, at han ulykkeligvis er faldet i vandet, siger Morten Bang Rasmussen, der er politikommissær ved Østjyllands Politi og efterforskningsleder i sagen.

Hans mobiltelefon har han glemt på restauranten, så bortset fra vidneudsagn har det ikke været muligt at følge den unge mands færden efter 7-Eleven, men politiet og Steffen Dam Jensens stedmor tror, at han er faldet i havnebassinet.

Steffen Dam Jensen forsvandt efter en julefrokost.
Steffen Dam Jensen forsvandt efter en julefrokost. Foto: Privatfoto

I starten havde hans forældre dog lidt svært ved at tro på den teori.

- De siger jo, at de går ned og tisser i vandet, og det, synes vi, var mærkeligt, fordi han er ikke en vandhund, og han er heller ikke glad for mørke, men det er jo deres teori, og det er nok rigtigt. Jeg bilder mig ind, at han er gledet og har slået sig og så er røget i vandet, siger hans stedmor Birgitte Dam Christensen og tilføjer:

- Han har tabt sin lighter eller cigaret og har bukket sig eller noget, og så er han skvattet i eller har slået sit hoved.

Håber selv at finde ham

Hans far og stedmor håber selv på at finde ham, men lørdag leder de sammen med Missing People igen efter deres søn i en stor eftersøgning i Egå, og de håber, at mange vil møde op og hjælpe.

- Vi håber, der kommer mange mennesker og hjælper os - på vandet især. Har man en halv time, så brug den halve time. Det vil gøre nogle mennesker meget taknemmelige, siger hans forældre og tilføjer:

- Det kunne være rart at få det lukket på lørdag.

Morten Bang Rasmussen er efterforskningsleder i sagen om den forsvundne mand.
Morten Bang Rasmussen er efterforskningsleder i sagen om den forsvundne mand. Foto: TV 2 Østjylland

Efterforskningslederen fortæller, at politiet har afprøvet alle teorier og efterforskningsmuligheder, de har haft. Det betyder dog ikke, at de har opgivet sagen.

- Vi vil fortsat gerne høre fra vidner. Er der nogen, der har set noget til ham eller kan bringe noget nyt omkring hans færden, så hører vi rigtig gerne fra vidner på politiets telefonnummer 114. Ellers har vi en aftale med brandvæsnet om, at de fortsat dykker i havnen, siger Morten Bang Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.