Lokalt

Nu kan du købe kødfri kylling i Danmark

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Randers-virksomheden Naturli' Foods har netop lanceret et plantebaseret alternativ til kyllingekød kaldet 'Pipfri'.

Plantebaseret 'kød' ser ud til at være kommet for at blive. I hvert fald lancerer Naturli' Foods fra Randers nu endnu et produkt i kategorien - 'Pipfri', der er et plantebaseret alternativ til kylling.

- Det er et alternativ til kylling, som er 100 procent plantebaseret. Det er baseret på ærter fra danske landmænd. Den er høj på protein og lav på fedt, og skal bare steges på panden som almindelig kylling, siger direktør hos Naturli' Foods, Henrik Lund, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han forventer, at der er et marked for det nye produkt.

- Vi ved, at mere end halvdelen af de danske forbrugere har et ønske om at spise mindre kød. Det vil vi gerne hjælpe dem med, siger Henrik Lund.

Har taget godt imod det

For et år siden kom virksomhedens plantebaserede 'hakkekød' på markedet, og nu er 'Pipfri' at finde i alle landets Rema 1000-butikker.

Et af stederne er hos købmand Michael Gertsen i Risskov.

Kunderne har taget godt imod produktet. Jeg tror, at det er en trend, der kommer mere og mere af.

Michael Gertsen, Rema 1000 Risskov

- Kunderne har taget godt imod produktet. Jeg tror, at det er en trend, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg tror, at vi kommer til at se meget mere af det især i storbyer som Aarhus, København og Aalborg.

Nye forsyninger på vej

I et års tid har Rema 1000 i Risskov solgt plantebaserede produkter, og her i begyndelsen af januar kom 'Pipfri' så i køledisken.

- Mange er glade for det og har en kødfri dag. Flere og flere bliver jo også veganere, lyder det fra Michael Gertsen.

Siden kyllingen baseret på ærter fra Naturli' kom i Remas butikker den 2. januar, har de ifølge direktøren solgt godt og er udsolgt mange steder.

- Der er dog nye forsyninger på vej, lover Naturli' Foods-direktør Henrik Lund, der generelt glæder sig oer et stigende salg af de plantebaserede produkter

Vi besøgte Naturli' Foods for et år siden, hvor de glædede de sig over succesen med salg af plantefars. Video: TV 2 Østjylland

Har indtaget fem procent af kødmarkedet

- Vi har opnået en markedsandel på cirka fem procent i forhold til det hakkede oksekød, der sælges i Salling Group, oplyser Henrik Lund til TV 2, der af konkurrencemæssige årsager ikke vil komme det nærmere end det. 

Under Salling Group - tidligere Dansk Supermarked - er produkterne til salg i butikker som Netto, Føtex og Bilka.

Naturli' Foods eksporterer dog størstedelen af produkterne. I sommer landede firmaet en aftale med Storbritanniens næststørste supermarkedskæde, Sainsbury's, hvor produktet nu sælges i 400 butikker. Også her går salget "helt forrygende", siger Henrik Lund.

Naturli's største eksportmarked er dog Australien, hvor virksomhedens produkter kan købes i kæden Woolworths. Det næste store mål er at indtage USA.