Lokalt

Vestas-vindmølle totalskadet efter brand - vinge styrtede ned i ejendom

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En dyrlæge var til stede for at undersøge om gårdens dyr har lidt overlast.

Tirsdag klokken 16.02 gik der ild i en Vestas-vindmølle på Agerfeldvej i Sørvad syd for Holstebro.

- Det er en ældre Vestas-vindmølle, der er gået ild i. Når ilden er stoppet, vil vi iværksætte en undersøgelse af, hvad der kan være årsag til branden, siger pressechef i Vestas, Anders Riis, til TV 2.

Situationen udviklede sig dramatisk, da en af vindmøllens vinger, der var i flammer, faldt ned i en nærtliggende gårdbygning.

Sådan så det ud, da branden blev opdaget.

Dyrlæge til stede

Ifølge TV MIDTVESTs oplysninger er ejendommen på Agerfeldvej en nedlagt landejendom, hvor der ikke bor nogen. Helt tomme var bygningerne dog ikke. Ifølge Brand og Redning Midtvest var der mellem 30 og 40 tyrekalve i staldbygningerne.

- Vindmøllen står sådan, at lige under er der en tolænget gård med de her tyrekalve. Vingerne er faldet ned i bygningen, og der er gået ild i stalden og halmen derinde, som vi har prøvet at holde nede, fortæller Lars Stensbjerg, der er indsatsleder hos Brand og Redning MidtVest. 

Ifølge indsatslederen har vinden været en fordel for tyrekalvene i stalden. 

- Det er så heldigt, at vinden kommer oppefra, og de står i enden, hvor vinden er på. Lige nu er der ingen af tyrekalvene, der har taget skade oplyser han. 

Kalvene er på stedet blevet tilset af en tilset dyrlæge, og de blev efterfølgende kørt væk fra stedet i en lastbil.

Måtte indstille redningsarbejdet

Redningsarbejdet blev undervejs udfordret af den kraftige vind. I løbet af eftermiddagen blev arbejdet indstillet i et par timer af sikkerhedsmæssige årsager, da der var fare for, at de øvrige brændende vinger ville falde ned.

Politi og brandvæsen er på stedet.

Sent tirsdag aften oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til TV 2, at ilden nu er slukket, men at området fortsat er spærret af. Den konkrete årsag til branden efterforskes stadig.

- Der er dog ingen indikationer for, at der er foregået noget kriminelt. Vi har derfor en mistanke om, at det skyldes noget teknisk, siger pressevagten hos Midt- og Vestjyllands Politi, Ralf Høgedal.