Lokalt

6-årig dreng ramt i hovedet af batteri

Arkivfoto Sarah Christine Nørgaard / Scanpix Denmark
TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Dreng fra det midtjyske indlagt på intensiv med alvorlige skader.

En 6-årig dreng blev nytårsnat ramt i hovedet af skud fra et batteri.

Drengen blev herefter kørt til Aarhus Universitetshospital, hvor akutmodtagelsen tog imod ham.

Vi har haft enkelte skader med raketter, men langt hovedparten har været batteriskader

Mads Lind Ingeman

- Han har fået en alvorlig skade i ansigtet og i kraniet. Han er blevet opereret og ligger nu på intensivafdeling. Han er i en alvorlig tilstand, men er stabil og skal overvåges de næste dage, siger Mads Lind Ingeman, der er overlæge på Aarhus Universitetshospital

- Hvordan forløbet så bliver herefter, afhænger af hans symptomer, men han vil være indlagt i noget tid til observation.

I alt rykkede akutberedskabet ud 993 gange nytårsnat. De fleste af dem var til skader med batterier, og det er også flest folk, der er kommet til skade med batteri, der måtte en tur forbi Aarhus Universitetshospital i forbindelse med nytåret.

- Vi har haft enkelte skader med raketter, men langt hovedparten har været batteriskader og de øjenskader, der har været, har været folk, der ikke har båret briller, fortæller Mads Lind Ingeman.

Den 6-årige dreng er langtfra det eneste barn, der er kommet alvorligt til skade i forbindelse med fyrværkeri nytårsaften. I alt syv børn - heraf to der endnu ikke er fyldt ti år - fik skader på øjnene. Fire af dem i så alvorlig grad, at de risikerer at miste synet.