Lokalt

Gaver til hospitalsbørn stjålet - men så skrev julemanden med versaler

Simon Brøns og Nissemor samarbejder hele året - også om sommeren. I dag er humøret højt efter den gavmilde hjælp, de modtog oven på tyveriet af de 60 bamser. Privatfoto
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Lokale borgere trådte hurtigt til efter tyveri af bamser, der skulle have glædet hospitalsbørn.

Simon Brøns og hans samarbejdspartner, Elizabeth Laursen, fik ikke den bedste start på dagen, da de søndag morgen begyndte at gøre klar til deres besøg på Hvidovre Hospital i morgen, juleaftensdag.

Her skulle de - klædt ud som julemand og nissemor - sprede fest og glæde blandt de indlagte børn. Det skulle ske ved at dele en masse bamser ud til børnene på blandt andet børneafdelingen, skadestuen og neonatalafdelingen. 

- Men da vi gjorde klar til at pakke bilen, opdagede vi, at der var nogen, der havde stjålet alle bamserne fra lageret. Pludselig var det en meget skidt morgen, fortæller Simon Brøns. 

Sidste år fik syge børn på Herlev Hospital besøg af kravlenisser. Video: TV 2 Lorry

Julemandslaugets børnekonto

Det er Dansk Julemands Laug, der står bag uddelingen af bamserne. Foreningen har en såkaldt børnekonto. Her indsamler man midler, så julemænd kan være med til at forsøde indlagte børns jul. Og det var lige præcis sådan en tjans, som Simon Brøns og Elizabeth Laursen havde planlagt at påtage sig den 24. om formiddagen.

Men mens tristheden over de stjålne bamser sænkede sig, lavede Simon Brøns et opslag på Facebook. Under overskriften: HVEM STJÆLER FRA SYGE BØRN, skrev han videre:

- Julemanden og nissemor er rigtigt kede af det og meget skuffede. I morgen skulle de for sjette år i træk på besøg på Hvidovre Hospital for at besøge de indlagte børn. Normalt har de hospitalsbamser fra Dansk Julemands Laug med til de syge børn, men ikke i år. For nogen har nemlig stjålet 60 hospitalsbamser.

AF HJERTET TAK <3 På en halv time har vi nået at få samlet nye gaver ind til de indlagte børn! Tak for jeres delinger,...

Posted by Simon Brøns on Sunday, December 23, 2018

Amager står sammen

Men så gik det ellers hurtigt. For folk på Amager, hvor Simon og Elizabeth begge kommer fra, læste opslaget. Og så væltede støtten ind.

- Det var vildt. Der var nogle, der gav bamser. Nogle kom med gaver og andre sendte penge, så vi kunne købe nye bamser, fortæller Simon Brøns.

På en enkelt time blev opslaget delt 159 gange, og det blev set af 8000 mennesker.

Dermed er projektet tilbage på skinner, så der i morgen alligevel mellem 9 og 11 vil blive uddelte bamser på Hvidovre Hospital.