Lokalt

Ski-ekspert giver topkarakter til Amager Bakke - åbner for alle i det nye år

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Danske skieksperter har testet den nye kunstige piste på Amager Bakke, der åbner i det nye år.

Torsdag aften var en udvalgt skare indenfor dansk skisport inviteret til Amager Bakke for at teste den nye skipist, der åbner i det nye år.

Og skal man tro skieksperten Nikolaj Vang, der 17 gange har vundet DM i freestyleså er Amager Bakke et besøg værd.

- Det er så tæt på rigtig sne, man kan komme det, lyder det prompte fra ham.

- Jeg har stået på ski i 35 år - også som fuldtidsprofessionel – og jeg synes, det var virkelig fedt. Jeg havde frygtet, at man enten ville få for lidt eller for meget glid, men jeg synes, at belægningen er perfekt, siger Nikolaj Vang.

Her tester Nikolaj Vang skipisten på Amager Bakke. Video: TV 2 Kosmopol

Åbner første gang i vinterferien

Amager Bakke forventes at stå helt klar i starten af april 2019, men allerede i uge syv vil skientusiasterne få mulighed for at prøve kræfter med de kunstige pister, oplyser Christian Ingels, der er direktør hos CopenHill.

Her åbner man nemlig op for den nederste del af bakken - en strækning på 250 meter - som også var den del, Nikolaj Vang var med til at teste torsdag. Hele bakken er 450 meter lang.

- Vi åbner op i vinterferien, men vi er ikke helt afklaret endnu, om der derefter vil være en pause, hvor vi venter på, at hele bakken står klar, eller om den nederste del forbliver åben indtil den helt store åbningsdag i april, siger Christian Ingels til TV 2 Lorry.

Nikolaj Vang glæder sig til hele bakken åbner, for når man virkelig kommer op i højderne, så giver det næsten følelsen af stå på ski i bjergene.

- Man får den her flotte udsigt, så derfor kan man godt blive grebet af den fornemmelse, selv om man står på Amager, siger han med et grin.

Her testes skipisten på Amager Bakke. Video: TV 2 Kosmopol

- Men det handler også om længden og bredden af pisterne. Det, vi fik lov at prøve, fungerede altså rigtig godt. Jeg har været flere forskellige steder i verden og testet kunstige skibakker, og ingen af dem er halvt så sjove, som det Amager Bakke kan præstere i udformning og terræn, så den får topkarakter i min bog, siger Nikolaj Vang.