Lokalt

Musvåge fastklemt efter kollision med lastbil: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En musvåge blev mandag klemt fast i kølergrillen på en lastbil. Tre dage senere er den flyvende igen - helt uden mén.

Det var et usædvanligt syn, der mødte Anders Falkenløve, da han mandag skulle læsse en af lastbilerne hos NCC i Kolding. Fastklemt i lastbilens røde kølergrill sad nemlig en forskræmt og forslået musvåge.

- Først troede jeg, at det var en tot tvist, men da jeg kom tættere på, kunne jeg godt se, at det var en fugl, fortæller Anders Falkenløve, der arbejder som pladsmand hos NCC.

Han troede egentligt, at den stakkels fugl var død, for sammenstødet med lastbilen på motorvejen kunne umuligt have været rart.

- Da jeg kom tættere på, kunne jeg se, at den sad og kiggede fortumlet ud, fortæller Anders Falkenløve.

Jeg var sikker på, at den her fugl ville være kommet meget mere til skade

Emil Thygesen, vildtplejer, Esbjerg Vildtplejestation

En blind passager

Chaufføren, der kørte lastbilen, anede ikke, at han havde en blind passager med. Han troede, at musvågen var blevet klemt fast på motorvejsstrækningen mellem Esbjerg og Kolding.

Anders Falkenløve besluttede, at han ville frigøre musvågen fra lastbilen, men han frygtede, at den var kommet slemt til skade, og at han kunne blive nødt til at aflive den.

- Vi pillede den ud og undersøgte vingerne, for at se om de var brækkede, og om de var kommet alvorligt til skade, fortæller han.

Til sin store overraskelse virkede musvågen umiddelbart til at have det fint.

- Den var lidt omtumlet, men den havde ikke brækket noget, fortæller Anders Falkenløve.

Aldrig oplevet noget lignende

Anders Falkenløve gav musvågen et øjeblik til at sunde sig, mens han ringede til Emil Thygesen, der er vildtplejer hos Esbjerg Vildtplejestation.

- Jeg var sikker på, at den her fugl ville være kommet meget mere til skade. Jeg troede ikke, at den ville overleve, da jeg fik at vide, hvad der var sket, fortæller Emil Thygesen.

Han undersøgte musvågen, og ud over at pupillen i dens ene øje var større end den anden, var der ingenting at komme efter.

Han tjekkede både vinger og led, men alt var, som det skulle være - selv fjerdragten var intakt.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Den har en hjernerystelse og er lidt stresset af situationen, men ellers er den helt okay, fortæller han.

Det er dejligt, at den overlever. Den fik en chance mere

Anders Falkenløve, pladsmand, NCC

Fik en chance til

I dag var musvågen klar til at blive sat fri. Emil Thygesen har dobbelttjekket dens helbred, og han kunne endnu engang konkludere, at fuglen har været ualmindeligt heldig.

- Det er meget ufatteligt, at den bliver ramt af en lastbil og ryger helt ind under og sidder fast, uden at den kommer synderligt til skade. Det er fascinerende, siger Emil Thygesen.

Så snart han slap grebet om musvågens vinger, lettede den og fandt sig hurtigt til rette i et nærliggende træ.

Det er en lykkelig slutning, synes Anders Falkenløve:

- Det er dejligt, at den overlever. Den fik en chance mere.