Lokalt

Skole skriver brev til forældre, efter to børn blev påkørt foran skolen

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

En lægehelikopter blev tilkaldt, da to elever fra Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg torsdag morgen blev påkørt ved et vejarbejde.

To skoleelever fra Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg blev torsdag morgen påkørt af en bil, mens de var på vej i skole.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Trafikuheldet fandt sted kort før klokken 08.00 foran skolen på Orevej, hvor Banedanmark for tiden er i gang med at større vejarbejde. De to skoleelever, som blev ramt af bilen, går henholdsvis i 1. og 6. klasse.

- Det skete, i forbindelse med at børnene blev sat af ved skolen. Der var kø på strækningen, og de blev vinket til at gå over vejen af nogle andre bilister, men da de gik ud på vejen, kom der en modkørende bilist, som ikke nåede at bremse, siger Jakob Fosgerau, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Flere af skolens ældste elever overværede trafikuheldet og tilkaldte hjælp hos skolens lærere. En lægehelikopter, som tilfældigvis var i området, blev tilkaldt og landede ved skolen og gjorde det derfor muligt, at en læge hurtigt tilså de to børn.

Herefter ankom to ambulancer til stedet, og børnene blev kørt på hospitalet. Ifølge politiet var de lettere tilskadekomne.

En ulykkelig situation

Hos Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg er man berørt over trafikuheldet. Det skriver skolen i et brev til eleverne og deres forældre.

- Vi er meget berørte af den ulykkelige situation og har i løbet af dagen talt i mange af klasserne om de særlige trafikale omstændigheder, der i øjeblikket gør færdslen for både bilister, cyklister og fodgængere omkring skolen særligt udfordrende, står der blandt andet i brevet.

Efter trafikuheldet kontaktede skolen Banedanmark og appellerede til pause i anlægsarbejdet i tidsrummet mellem klokken 07.30 og 08.10 de sidste skoledage i år.

- Dette er blevet imødekommet og træder i værk allerede fra i morgen (fredag, red.). Derudover har Banedanmark lovet, at der ligeledes fra i morgen kommer særlig skiltning og ekstra belysning på det trafikale knudepunkt foran skolen, hvor Banedanmark på grund af anlægsarbejdet ser sig nødsaget til at henvise cyklister og gående til den modsatte kørebane, skriver skolen i brevet.

TV ØST har fredag været i kontakt med Rudolf Steiner Skolen, som oplyser, at begge børn er udskrevet fra hospitalet. Den ene elev har dog fået en lettere hjernerystelse.

Bilist risikerer sigtelse

Politikommissær Jakob Fosgerau oplyser til TV ØST, at bilisten, som ramte de to skolebørn, nu risikerer at blive sigtet i sagen. Der er tale om en 50-årig mandlig bilist.

- Nu skal sekretariatet hos politiet vurdere, om der er sket en overtrædelse af færdselsloven, og om bilisten skal sigtes, siger Jakob Fosgerau.

Efter torsdagens trafikuheld opfordrer Rudolf Steiner Skolen nu skolens elever og deres forældre til at være ekstra forsigtig i trafikken, mens vejarbejdet ved skolen står på.

Skolen har siden foråret 2018 været i dialog med Vordingborg Kommune med henblik på at få etableret et fodgængerfelt ved skolens hovedindgang.