Lokalt

Præst holder kirken åben efter dødsulykke: - Hele byen er i sorg

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Mejrup Kirke holder åben for alle byens sørgende, efter tre personer omkom i en tragisk trafikulykke søndag.

Mejrup ved Holstebro er i knæ. Byen er ramt af sorg, efter en 41-årig kvinde, en syvårig pige og en niårig dreng omkom efter en trafikulykke søndag. Derfor holder byens sognepræst kirken åben for alle dem, som har brug for et sted at gå hen.

Det mærkes overalt. Vi græder, når vi møder hinanden på gaden, i Brugsen, på skolen, i kirken – vi sørger i fællesskab

Marianne Sørensen, Sognepræst i Mejrup Kirke

- Der er ikke mange i Mejrup, som ikke er berørt af det - direkte eller indirekte - og derfor har vi taget initiativ til at åbne kirken i dag, siger Sognepræst i Mejrup Kirke, Marianne Sørensen.

De to dræbte børn og den syvårige pige, der overlevede, gik alle på den lokale skole i Mejrup. Derfor ved de fleste i byen, hvem de to berørte familier er, og præsten mener, der er brug for et sted at samles i den svære tid.

- Det mærkes overalt. Vi græder, når vi møder hinanden på gaden, i Brugsen, på skolen, i kirken – vi sørger i fællesskab, og vi prøver at rykke sammen og have omsorg for de familier, der er ramt, siger sognepræsten og fortsætter:

- Vi vil gøre opmærksom på, at kirken er det hus i sognet, der er åbent hver dag, og hvor vi frit kan komme og gå. Når kaos vælter ind over os som nu, og alting bliver undtagelsestilstand, så er kirken det hus, der altid har stået her, siger hun.

Her kan borgerne sørge sammen

I kirken har folk mulighed for at skrive en hilsen til de berørte familier, tænde et lys eller bare sidde i stilhed.

- Vi åbner rummet for at give plads til det, som vi ofte ser ude på ulykkesstederne – at folk kommer med blomster, med lys og for at lægge små hilsner til de efterladte familier. Det kan virke meget makabert, når trafikken kører forbi, og det blæser udenfor, siger Marianne Sørensen.

Der er ikke mange i Mejrup, som ikke er berørt af det

Marianne Sørensen

Sognepræsten står også til rådighed. For nogen kan det nemlig være nødvendigt at tale med en person, som man ikke kender, når en tragedie som denne rammer.

- Der kan være nogle situationer i vores liv, hvor det, der sker, er så voldsomt, at det kan være svært at tale med sine nærmeste om det. Og det kan være en befrielse og en lettelse at tale med en person, som er på lidt mere afstand, siger hun.