Lokalt

Her sejler verdens største skib under Storebæltsbroen

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Ved middagstid passerede verdens største skib Storebæltsbroen. Se timelapse af passagen ovenfor.

Det er næsten 500 meter langt i fuld længde og det er så højt, at det er nødt til at tage ekstra ballastvand ind, når skibet passerer Storebælt.

Det enorme kranskib 'Pioneering Spirit' sejlede under Storebæltsbroen onsdag klokken cirka 12.00. Det skete gennem Storebælts Østrende.

Inden skibets passage talte TV ØST med Jimmy Westermann, souschef ved Storebælt VTS, der står for sikkerheden for de skibe, der sejler under Storebæltsbroen:

- Skibet ligger og venter med nogle følgeskibe lige nord for Storebæltsbroen, og skibet passerer, så snart at nogle andre skibe er sejlet væk fra skibets rute, fortalte han forud for passagen.

'Pioneering Spirit' er i sig selv 382 meter langt – og med kranoverbygningen hele 477 meter langt. Det er 124 meter bredt, og stikker ved passagen 18 meter ned i havet.

Skibet er dermed både det længste og det bredeste skib i verden. Til sammenligning er verdens længste olietankere i dag på cirka 380 meter, de længste containerskibe på omkring 400 meter og de længste passagerskibe på 360 meter.

Søfartsstyrelsens update

Kranskib »PIONEERING SPIRIT« (9HA4112) forventes passerer gennem Østerrenden onsdag formiddag d. 12. december for sydgående med langsom fart. Skibet er 477 m langt og 124 m bredt.

Skibsfarten anmodes om at vise hensyn ved passage.

Må tage vand ind for at komme under

'Pioneering Spirit' er så stort, at det har måttet tage ballastvand ind for at kunne komme ned på de 65 meter, som Storebæltsbroen levner af plads.

Det enorme skib kan sejle med hele 14 knob, men passerede broen med lav fart. Det har 12 motorer, der kunne hjælpe navigationen under passagen.

I formiddag var det forventningen, at skibet ville sejle under broen cirka klokken 11.40. Klokken nåede dog at blive omkring 12.00 før det store skib sejlede under broen.

Jimmy Westermann oplyser, at skibet er det største fartøj, der har passeret Storebælt.

- Det er et meget stort skib - men det er stadig et skib, så vi tackler passagen som med andre skibe, sagde han tidligere i dag.