Drabschef Jens Møller fjernet fra Emilie Meng-sagen

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Anklager om brud på tavshedspligten betyder, at tidligere drabschef Jens Møller Jensen er fjernet fra sagen om drabet på Emilie Meng fra Korsør

Drabsefterforsker Jens Møller Jensen er fjernet fra sagen om det uopklarede drab på Emilie Meng fra Korsør.

Det sker efter anklager om brud på tavshedspligten, fortæller Mai-Britt Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for de pårørende til Emilie Meng, til B.T.

I sommer blev Jens Møller Jensen udpeget af Rigspolitiet til at indgå i en særlig gruppe af efterforskere, der skulle endevende den uopklarede sag om drabet på Emilie Meng.

Sagen nåede op på øverste politisk niveau, da Emilie Mengs familie i maj sendte et brev til justitsminister Søren Pape Poulsen (K). I brevet klagede de over mangelfuld efterforskning og over politiets kommunikation med familien.

Brev førte til møde med justitsministeren

Brevet førte efterfølgende til et møde mellem forældrene og justitsministeren. Senere nedsatte Rigspolitiet en ny efterforskningsgruppe af erfarne politifolk, der skulle gennemgå sagens materiale. Gruppen indledte sit arbejde den 28. august.

Her blev Jens Møller Jensen udpeget til at varetage kontakten med familien, men efter at have sat sig ind i sagen og holdt møder med bistandsadvokaten, blev han fjernet fra sagen.

Det skete, da hans bog Opklaret udkom. I bogen fortæller Jens Møller Jensen om arbejdet med en række sager, blandt andet om sagen med den svenske journalist Kim Wall.

Ingen kommentar

Bogen gjorde dog drabsefterforskeren upopulær i politiledelsen, og Rigspolitiet meldte ham til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) for muligt brud på sin tavshedspligt.

Derfor blev Jens Møller Jensen taget af Emilie Meng-sagen.

I stedet er det nu drabschef i Vestegnens Politi, Charlotte Skovby, der har kontakt til familien.

17-årige Emilie Meng forsvandt en julidag i 2016 efter en bytur med nogle veninder. De havde sammen været i Slagelse og tog om natten afsked ved Korsør Station. Først juleaftensdag samme år fandt man liget i en sø ved Borup, mere end 60 kilometer væk.