Dansk strand på fornem liste

16x9
Dueodde Strand på Bornholm. Foto: Leif Schack-Nielsen / Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV 2/Bornholm

Den bornholmske strand Dueodde er som den eneste fra Danmark med på liste over verdens bedste strande.

Det canadiske rejseselskab Flight Network har lavet en liste over Europas 50 bedste strande i 2018.

Flight Network har spurgt flere end 1200 rejsejournalister, redaktører og bloggere om, hvilke europæiske strande der er bedst.

- De svar, vi modtog, hjalp til med at oprette et katalog over europæiske strande, der vil glæde alle, uanset om man søger spændende eventyr eller en luksusrejse, skriver Flight Network i begrundelsen for valget af de 50 strande.

Den bornholmske strand, der strækker sig op ad begge sider af øens sydspids, Dueodde, har som den eneste i Danmark fundet vej til listen.

Dueodde ligger på en 48. plads ud af 50 og ligger også på Flight Networks liste over verdens 400 bedste strande. Igen som Danmarks eneste.

- Dueodde er kendt som 'The Pearl of the Baltic' (Baltikums perle, red.). Bornholm er den østligste ø i Danmark, rost for sine tilsyneladende endeløse fine sandstrande. Vandet ved Dueodde stranden er klart og rent, skriver Flight Network blandt andet som begrundelse for valget af den bornholmske strand.

På listens førsteplads over Europas 50 bedste strande ligger Shipwreck på Zakynthos i Grækenland. På andenpladsen Reynisfjara på Island og på tredjepladsen stranden Platja de Formentor på den spanske ø Mallorca.

Selskabet har tidligere år lavet en lignende liste, men her var listen begrænset til verdens 50 bedste strande.