Mor til hundeejer efter angreb på 81-årig: Stop hetzen mod min søn

I samarbejde med TV 2 Østjylland

Mor til 24-årig, hvis to hunde fredag angreb en nabohund, der senere døde, står frem for at mane til ro.

Hun har sagt til ham, at han skal lade være med at læse kommentarsporene på de sociale medier. Men det har han indtil videre ikke kunnet lade være med. De forskellige trusler påvirker den 24-årige voldsomt.

Det undrer måske ikke, når truslerne eksempelvis lyder "Afliv ejeren af de to muskelhunde!" eller "Uanset hvem ejeren er, så skal de skydes godnat farvel - derudover skal ejeren straffes med fængsel".

Eva Tranders er mor til den 24-årige mand i Stenvad i Norddjurs, der er ejer af de to hunde, der fredag morgen løb løst rundt og angreb en 81-årig nabo og hendes hund, der senere døde.

Mor: Folk skal vide, at søn har det forfærdeligt

I løbet af tirsdagen har hun været inde i kommentarsporene på de forskellige medier og er gået i dialog med folk, der truer hendes søn.

De har talt med min søn, og det er tydeligt for enhver, at han er dybt ude af den

Eva Tranders

Hun har forklaret dem, at hun er pårørende, og at der ikke var tale om glubske muskelhunde og en dybt uansvarlig ejer. Det har hun nemlig svært ved at se, at sønnen har været. Trods blå mærker, bid og død hund.

- Jeg har sagt til ham, at det er for dumt af ham, at han ikke har tegnet en ansvarsforsikring. Det skal man have - det har jeg selv. Men det var ikke onde hunde. Jeg vil uden at blinke lade min egen lille datter lege med dem, siger Eva Tranders til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi forstår ikke, hvad der skete den dag. Det er forfærdeligt, men han har det forfærdeligt med det, og det vil jeg gerne have folk til at forstå.

81-årige Eva Bonde er fortsat meget påvirket af hundenes angreb. Video: TV 2 Østjylland

Politi: Drop dødstrusler

Det sker med jævne mellemrum, at en sag, der involverer dyr, får følelserne i kog - både over kaffebordet og på sociale medier. Det er noget, Østjyllands Politi er meget opmærksomme på.

- Når det har noget med dyr at gøre, påvirker det ofte mange mennesker, og derfor tager vi også de her sager seriøst og sørger for at få dem fulgt til dørs, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi til TV 2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er vigtigt, at vi som politimyndighed tager et ansvar for sådan en sag og sørger for, at retten sker fyldest, og så er det os, der tager hånd om det, så vi ikke lader det være op til folkedomstolen at sørge for straffen.

En dødstrussel på Facebook tæller lige så meget, som hvis du konfronterer en person eller sender et brev, understreger Gert Bisgaard.

Der er altså ikke nogen formildende omstændighed ved at fremsige en trussel på et socialt medie.

Aflivet eller ej?

Eva Tranders bor selv på Sjælland, men er hoppet på en færge for at yde rygstøtte til sin søn.

To af hundene er ikke længere på adressen. Østjyllands Politi har oplyst, at betjente fik besked om, at hundene var blevet sendt i landflygtighed, da politiet efter bidepisoden mødte op på adressen.

Naboerne har også fået denne besked, men Eva Tranders siger nu, at det aldrig har været tilfældet.

- Da politiet kom, havde min søn allerede overladt hundene til en ven med jagttegn, der har slået dem ihjel. Han har handlet. Han ville ikke have, at hans hunde skulle stå på et dyreinternat i et halvt år, før der blev truffet en afgørelse. Det er jo de historier, man har hørt, siger hun til TV 2 ØSTJYLLAND.

TV 2 ØSTJYLLAND har bedt om dokumentation for, at hundene virkelig er blevet aflivet, men det findes ikke, oplyser moren. Østjyllands Politi oplyser til os, at de ikke er vidende om, at hundene skulle være blevet aflivet.

Men hvordan kan vi vide, at de virkelig er blevet aflivet?

- Jamen, det må folk bare tro på, svarer Eva Tranders.

Hvordan skal naboerne føle sig trygge ved, at I siger, at I har bortskaffet dem - i stedet for at udlevere dem og følge loven?

- Det kan måske virke uansvarligt set udefra. Men de hunde var hans et og alt, svarer Eva Tranders og fortsætter:

- De hunde brød ud af deres indhegning, men ellers har han gjort alt det rigtige. Og det er ikke korrekt, når folk skriver, at han har gået med hundene uden snor. Han har taget godt vare på dem.

Her ses den syvårige Staffordshire Bull Terrier, der stadig bor i den 24-årige mands hjem i Stenvad. De to øvrige er ifølge Eva Tranders aflivet. Dette er dog ikke bekræftet af Østjyllands Politi.
Her ses den syvårige Staffordshire Bull Terrier, der stadig bor i den 24-årige mands hjem i Stenvad. De to øvrige er ifølge Eva Tranders aflivet. Dette er dog ikke bekræftet af Østjyllands Politi. Foto: TV 2 Østjylland

- Vi er kede af det

Eva Tranders er også ked af de ord, formanden for foreningen Fairdogs, Charlotte Andersson, sagde til TV 2 ØSTJYLLAND mandag aften.

Charlotte Andersson beskriver den adfærd, hundene udviste, som klassisk i sager, hvor hundene har været for inaktive og ikke er blevet socialiserede nok.

- Det passer ikke. De hunde har altid været med ham rundt, også da han boede i Grenå. Han er ved at læse HF, og hundene har spillet en stor rolle i at få ham på rette spor.

Har du en besked til naboerne, der har mistet deres hund?

- Vi er kede af det, og jeg kunne læse, at de følte, at der ikke var blevet sagt undskyld. De har talt med min søn, og det er tydeligt for enhver, at han er dybt ude af den.