Lokalt

Elever arrangerede slagsmål i frikvarteret på skole

Arrangerede slagsmål i to frikvarter på Sindal Skole har rystet forældrene. Per Frank Paulsen
TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Hændelsen har rystet forældre på Sindal Skole.

For nylig var der mere end almindeligt meget tumult i to frikvarter på Sindal Skole i Nordjylland. Det der beskrives som arrangerede slagsmål fandt nemlig sted mellem nogle elever, mens en større flok elever i alderen 12 til 16 år så på.

Nogle lærere fik nys om episoden og fik det stoppet. Forinden var slagsmålet optaget på en video, som florerede mellem eleverne og på de sociale medier, og da en far til en elev på skolen så videoen, blev han rystet.

- Jeg var godt nok meget chokeret over den grad af vold. Det ligner noget, der er taget ud af en profesionel MMA -kamp eller et eller andet, hvor der bliver slået med knytnæve i ansigtet og bliver slået på folk, der ligger ned. Der tænker jeg, at det var meget voldsomt, siger Kristjan Lange, som har tre drenge på Sindal Skole.

Skole: Slet videoen

Skolen har på forældreintranettet skrevet, at man har taget hånd om episoderne, og at forældre opfordres til at slette videoen, hvis de ser den på deres børns mobiltelefoner.

- Det går stærkt i dag på de sociale medier. Som skole kan vi ikke gøre ret meget andet end at opfordre forældre til at tage en snak om, hvad det er man deler og ikke deler. Det er klart, at vi tager til enhver tid afstand fra slåskamp, uanset om det er arrangeret eller ikke arrangeret. Men vi har med unge mennsker at gøre, og der opstår ind imellem nogle ting, og det er vores opgave som skole at håndtere det, siger skoledistriktsleder for Sindal, Bindslev og Lendum, Lars Brøndum Leed.

Kristjan Lange frygter, at voldsritualer og arrangerede slåskampe bliver et forbillede for de yngre elever på skolen.

- Så kan man håbe på, at det bare er nogle enkelte tilfælde og ikke noget, der er ved at udbrede sig til de her børn på 14-15 år. Jeg har ikke nogen interesse i, at nogle af mine sønner kommer ind i det her hårde miljø, siger han.

Skoledistriktslederen forsikrer dog, at de tager hånd om episoderne og den utryghed, der måtte brede sig ovenpå slagsmålene.

- Hvis forældrene er utrygge, vil jeg sige, at de til enhver tid skal tage kontakt til os som skole, og så vil de blive mødt med forståelse, siger Lars Brøndum Leed.