Lokalt

Raskmeldt forretningsmand donerer millionbeløb til Rigshospitalet - igen

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

For andet år i træk har tidligere patient valgt at donere et ukendt millionbeløb til Hæmatologisk Klinik på Rigshospitalet.

Forretningsmanden Carsten Mindegaard, der ejer entreprenørvirksomhederne LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S, har valgt at donere et ukendt millionbeløb til Hæmatologisk Klinik på Rigshospitalet. Ligesom han også gjorde det i september 2017.

I starten af 2017 fik Carsten Mindegaard konstateret lymfekræft. Behandlingen foregik på Hæmatologisk Klinik på Rigshospitalet, hvor han vel selvsyn kunne konstatere, at personalet var hårdt spændt for.

- Jeg har bevaret kontakten med dem og ved, hvor hårdt presset de er i dagligdagen, hvor de hjælper mange syge mennesker. Når jeg ser, hvilken forskel den første donation har gjort, er det kun naturligt for mig at gøre det igen, siger Carsten Mindegaard.

Hæmatologisk Klinik er en højt specialiseret og internationalt anerkendt afdeling, der behandler alle typer af blodsygdomme. Donationen fra sidste år gået til at styrke den faglige udvikling.

Lars Kjeldsen, der er klinikchef på Hæmatologisk Klinik, fortæller, at sidste års donation blandt andet har gjort det muligt at give støtte til to forskningsforløb og at sende flere på kongresser og udvekslingsophold.

- Det er utroligt flot, at Carsten igen har valgt at støtte vores område. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for vores daglige arbejde med patienter og deres pårørende, så vi er meget glade for Carstens donation, siger Lars Kjeldsen.

Vil inspirere andre

- Vores sundhedsvæsen er en bærende kraft i vores samfund, men er blevet mødt med mange sparerunder, så jeg håber, at jeg med disse donationer kan få flere til at bidrage med det, de kan. Hver tredje dansker får kræft, og hvis vi skal den forfærdelige statistik til livs, skal vi alle gøre en forskel og bidrage med, hvad vi kan, siger Carsten Mindegaard.

Om årsagen til at han vælger igen at donere til et specifikt område fremfor en stor organisation, siger han:

- Jeg har valgt at målrette mine donationer til enkelte afdelinger, som ikke altid mærker til de nationale indsamlinger. Her kan man hurtigt gøre en stor forskel for en mindre gruppe specialister.

Den nye donation skal også gå til kurser og uddannelse til forskere på afdelingen, så der kan samles mere viden om nye behandlingsformer.