Lokalt

Dansk vandland skulle have været verdens femtestørste - men det bliver ikke til noget

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Høje-Taastrup dropper alle planer om at opføre verdens femtestørste vandland efter uenigheder med aktørerne bag projektet.

Verdens femtestørste vandland bliver alligevel ikke opført i Høje-Taastrup.

I det, der efterhånden har været én kontinuerlig maveplasker, har Høje-Taastrup Kommune nu endegyldigt druknet projektet, hvor vandland med hoteller og naturpark skulle opføres ved Taastrup.

Det oplyser kommunen på sin hjemmeside.

- Kommunen har haft forhandlinger med de private aktører bag projektet, men parterne har ikke kunnet få enderne til at mødes. Derfor har byrådet besluttet at annullere den betingede købsaftale om arealet ved Roskildevej, der i sin tid blev indgået mellem parterne, skriver kommunen.

Dermed er det 2,2 milliarder kroner dyre projekt nu endegyldigt aflivet.

Borgmester ærgrer sig

Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler fra De Konservative, skriver på sin facebook-side, at han ærgrer sig over det kuldsejlede projekt.

- Det så godt og meget lovende ud, da et samlet byråd indgik aftalen med de private investorer, der ønskede at bygge verdens femtestørste aquapark med ferieboliger, konferencefaciliteter og hoteller. De havde indgået en aftale med verdens største hotelkæde, og der blev investeret mange penge i at udvikle projektet. 

- Desværre må vi nu konstatere, at enderne ikke kan mødes. Aquaparken bliver ikke til noget - og jord-arealet forbliver på kommunens hænder. Det er naturligvis ærgerligt, men der er altid en risiko for, at det ikke bliver til noget, når man rækker ud efter stjernerne, skriver han.

Prestigeprojekt kunne ikke holde sig oven vande

Planerne om det enorme kompleks på 840.000 kvadratmeter med badeland, naturpark, hoteller og konferencecenter har haft en omtumlet tilblivelse.

Flere gange har projektet været sendt i uvished på grund af manglende lokalplaner og skredne tidsplaner.

Da projektet i februar 2017 blev annonceret, var det planen, at badelandet skulle stå klart i 2020. I februar i år blev åbningen annonceret udskudt til 2021.

Men efter uenigheder med aktørerne bag projektet har et enigt byråd i Høje-Taastrup Kommune valgt at hæve aftalen med det konsortium, der står bag planerne om vandlandet, der bar navnet Nordic Water Universe.

Verdens største badeland

 1. Tropical Island Resort i Tyskland

  Tropical Island Resort i tyske Krausnick tager førstepladsen som verdens største vandland. Mellem palmer, solstole, bambushytter og luftballoner findes et utal af rutsjebaner og vandforlystelser til børn og voksne. Parken har også et stort spaområde og en ’blå lagune’.

 2. World Waterpark i Canada

  Det canadiske vandland World Waterpark tager andenpladsen med plads til 42.000 badende gæster. Parken ligger i Edmonton og har verdens største bølgebad, der kan lave flere meter høje bølger og rutsjebaner, som suser i over 25 meters højde.

   

 3. Kalahari Resorts i USA

  Taget over de mange bade i Kalahari Resorts i byen Sandusky i den amerikanske stat Ohio er specielt udviklet, så det tillader ekstra meget naturligt dagslys at trænge igennem. Desuden skal gæsterne huske solcreme, da glasset tillader solen at give huden farve året rundt. Badelandet, der er det tredje største i verden, har jordens største vandbasketbane.

   

 4. Beijing Aquatics Center i Kina

  På fjerdepladsen kommer Beijing Aquatics Center. Parken blev opført i den kinesiske hovedstad i 2008 til de Olympiske Lege og er siden blevet ombygget til nu at rumme blandt andet flere forskellige vandrutsjebaner, bølgebade og spaområder.

 5. Kalahari Resorts Dells Water Park i USA

  Kalahari Resorts Dells Water Park i den amerikanske stat Wisconsin er verdens femte største vandland. Parken er bygget i 2005 og er inspireret af afrikansk kultur.