Lokalt

Bil ramt af sparegris kastet fra gangbro - politi ser med alvor på sagen

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Daniel Sig Larsen tør ikke tænke på, hvad der var sket, hvis gerningsmændene havde ramt bilens forrude.

Hans bil fik en mindre skramme, og selv slap han uskadt.

Alligevel er 20-årige Daniel Sig Larsen naturligt nok rystet over det, han oplevede på Ellebækvej i Holstebro fredag aften.

Det kunne nemlig have fået langt værre konsekvenser, da indtil videre ukendte gerningsmænd fra en gangbro kastede en sparegris af porcelæn ned på hans bil.

- Der gik et stykke tid, inden det gik op for mig, hvad der var sket. Og så skyndte jeg mig at få vendt bilen og køre væk. Bagefter blev jeg virkelig chokeret og stod og rystede. Var det mig, de gik efter, eller var det bare tilfældigt, siger han.

Med i bilen havde Daniel sin kæreste og lillebror. Ingen af dem kom noget til, og politiet har senere fortalt, at sparegrisen stammede fra et indbrud, som kort forinden blev begået på HC Lumbyesvej.

Kunne sagtens gå gennem ruden

Indbrudstyvene har altså smidt sparegrisen fra sig på vej væk fra indbruddet. . 

- Alligevel var det en skræmmende oplevelse. Det var heldigt, at de ramte skærmen på bilen og ikke forruden. Det var godt nok bare en sparegris, men den var lavet af keramik, så den var tung og hård og kunne sagtens gå gennem ruden. Det tør jeg ikke engang tænke på, siger han.

Midt- og Vestjyllands Politi ser også på sagen med stor alvor. Vagtchef Anders Olesen fortæller, at gerningsmændene vil blive sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed, hvis eller når de bliver fundet.

- Nu skete der jo heldigvis ikke noget med bilisten, men vi har jo set, at den slags kan koste menneskeliv. Jeg ved godt, at det har været større genstande end en sparegris, men folk reagerer jo, når der kommer noget fra en bro, og det kan også forvolde skade på andre.

- Dertil kommer, at folk skal kunne være trygge ved at køre på vejen. Man skal jo ikke frygte, at der bliver kastet ting ned, når man ser nogen stå på broen, siger Anders Olesen.

Et vidne har set to mørkklædte mænd, der efter indbruddet på HC Lumbyesvej stak af på en scooter, og vagtchefen er forholdsvis sikker på, at det også var dem, der kastede sparegrisen fra gangbroen.

Sparegrisen af keramik ramte bilens skærm.