Lokalt

Mistede far til kræft - nu laver de 'Fuck Cancer'-armbånd

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Lars Romby døde efter at have tabt kampen til uhelbredelig hjernekraft. Hans sønner sælger nu armbånd for at samle ind til Knæk Cancer.

'Tro', 'Håb', 'Kærlighed' og 'Fuck Cancer'. Det er navnene på de perlearmbånd, som 15-årige Magne Romby og 12-årige Asger Romby laver og sælger for at støtte op om Knæk Cancer.

Brødrene mistede deres far, Lars Romby, for 15 dage siden, da han døde af hjernekræft. Mens deres far var uhelbredeligt syg, begyndte drengene at lave armbånd og samle pengene ind.

Alt den kærlighed, de havde til deres far, den lægger de over i de armbånd.

Lone Hyberts Romby, Mor til Magne og Asger

- Der er mange, der bestiller rigtig mange armbånd. Vi kan lige følge med, men vi får lidt hjælp af mor og venner og familie, siger Magne Romby til TV2 ØSTJYLLAND.

Og besøgene fra venner og familie hjælper med mere end armbåndsproduktion.

- Der har været meget familie og venner forbi og støttet drengene i den her tid, og de har siddet omkring bordet og snakket. Den mulighed for at snakke så meget om deres far gør, at nogle ting måske bliver nemmere på sigt, siger Lone Hyberts Romby, der er mor til drengene.

Armbåndene kommer i fire farver med dertilhørende navne. Den blå hedder 'Tro', den grønne er 'Håb' og gul er 'Kærlighed'. Den røde hedder 'Fuck Cancer'.

- Man skal tro på sig selv, man skal håbe på, at man bliver rask, og så skal man huske at elske dem, man kan, mens man kan. Og så 'Fuck Cancer', den giver sig selv, siger Asger Romby.

Pengene skal knække cancer

Armbåndene har vist sig at være ganske populære. Efter et Facebook-opslag er blevet delt flittigt, er bestillingerne fra både bekendte og fremmede væltet ind. Det er indtil videre lykkedes drengene at samle 24.700 kroner ind.

- Jeg er super stolt. Jeg synes, det er helt fantastisk, det engagement, de lægger i det. Og baggrunden for det gør mig selvfølgelig også rigtig glad og rigtig rørt. Den kærlighed, de havde til deres far, lægger de over i de armbånd, siger Lone Hyberts Romby til TV2 ØSTJYLLAND.

Knæk Cancer-ugen på TV 2 starter søndag 21. oktober, og når det kulminerer i indsamlingsshowet lørdag 27. oktober, donerer drengene pengene til det gode formål, når TV 2 ringer til dem.

- Vi håber, det kan give mere fokus på sygdommen. Jeg tror, det gør en forskel, siger Magne Romby.