Lokalt

Obama er landet i Danmark - stor værdi for Kolding, siger ekspert

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Det er fjerde gang, at den tidligere præsident besøger Danmark.

Hele ugen har der været mange gæt på, hvor og hvornår den tidligere amerikanske præsident landede i Danmark.

Men klokken 19.04 skete det så. Barack Obama landede med flyet N577CF på Flyvestation Skrydstrup, kunne TV SYD berette.

Her var et stort opbud af politi og sikkerhedsfolk klar til at eskortere ham videre.

Barack Obama skal være klar på Syddansk Universitet i Kolding fredag formiddag klokken 11:45, hvor han skal have en 'Q&A'-samtale med forretningsledere, studerende og andre fremtrædende personer i byen.

Overskriften på mødet hedder ’A Conversation with President Barack Obama’ – en samtale med præsident Barack Obama.

Barack Obama bliver kørt fra landingsbanen.

200 får lov at møde ham

Barack Obama indledte sin Europa-tour i Oslo onsdag. Torsdag besøgte han Helsinki, og fredag går han så på scenen i Kolding – inden han flyver videre til Amsterdam.

Det er udelukkende erhvervsledere, fremtrædende personer fra lokalområdet og 200 udvalgte studerende fra SDU, som får lov at deltage. Seancen varer omkring 60 minutter og vil blandt andet handle om lederskab. 10 heldige borgere i byen skal dog også med. De vandt billetter, som kommunen havde stillet til rådighed. De dyreste VIP-billetter koster 17.500 kroner. 

Og byens borgmester glæder sig til oplevelsen:

Barack Obama kører på Sønderjyske Motorvej omkring Haderslev.

- Ved arrangementet vil nuværende og fremtidige ledere få mulighed for at opleve præsident Barack Obama helt tæt på. Alle kan forvente at blive inspireret. Og vi har al mulig grund til at være stolte, har borgmester Jørn Pedersen (V) tidligere sagt i en pressemeddelelse.

Vi taler om en signifikant værdi. Helt sikkert i millionklassen.

Direktør Christian Vollerslev om Obamas værdi for Kolding

Og det er da også værdifuld branding for byen. Det vurderer Christian Vollerslev, der er kommerciel direktør i Dentsu Aegis Network USA, som er en af verdens største medie- og marketingskoncerner med 10.000 ansatte.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det har en høj værdi. Den eksakte værdi vil dog først kunne måles efter eventet, når vi præcis ved, hvor meget omtale det har fået. Men vi taler om en signifikant værdi. Helt sikkert i millionklassen.

Det handler kort og godt om, at Obama kaster sin glans over byen. Og ifølge Christian Vollerslev vil det lokale erhvervsliv få meget ud af det, da eventet vil skabe stor opmærksomhed omkring byen, ligesom at det er en oplagt mulighed for virksomhederne til at networke med kunder og partnere.

Og spørger man Christian Vollerslev, så skal Kolding smede mens jernet og varmt:

Obama er på vej til Hotel Koldingfjord.

- Man skal lave en masse presseomtale, der lever så langt som muligt. Der kan eksempelvis være opfølgende interviews med lokale erhvervsledere, hvor de fortæller om oplevelsen. Og så er det klart, at det giver mening at lægge lignende tiltag i slipstrømmen af det her event – eller måske endda på kontinuerlig basis, siger han.

Ikke første gang i Danmark

Fredagens besøg er fjerde gang, at Barack Obama besøger Danmark. Hvornår han første gang besøgte Danmark, vides ikke med sikkerhed, men da han som siddende præsident i september 2009 besøgte Danmark, afslørede han, at det ikke var første gang, at han var på dansk jord.

Dengang var han på et lynvisit i forbindelse med Den Internationale Olympiske Komités (IOC) udvælgelse af værtsbyen for OL 2016, hvor Chicago håbede at blive valgt.

Michelle og Barack Obama i oktober 2009, da de forsøgte at få Chicago valgt som værtsby for OL.

Præsidenten kom tilbage til København i december samme år under afholdelsen af klimatopmødet COP15 i København.

Og nu vender Barack Obama altså tilbage endnu en gang, nu som tidligere amerikansk præsident.

Det er ikke første gang i år, at en tidligere amerikansk præsident er på besøg i Danmark. Således fik København i april besøg af Bill Clinton, der gav en tale under et ledertræf, som det internationale direktørnetværk ’Presidents Institute’ havde arrangeret i Bella Centret.