Lokalt

Betjente samler ind til død kollegas hustru og lille datter

Ulykken skete på motorvej E45 nord for Randers. TV 2 ØSTJYLLAND
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Efterladte til 35-årig politimand dræbt på motorvejen får økonomisk håndsrækning af politibetjentes forening.

Foreningen The Thin Blue Line Denmark, der er drevet af polititjenestemænd og andre ansatte ved politiet, har startet en indsamling til fordel for de efterladte til den betjent, der fredag den 7. september mistede livet i en trafikulykke ved Randers.

Den dræbte betjent var ikke blot kollega. Han var også ven, familiemedlem, ægtemand og far. Han efterlader sig en kone og en 2-årig datter

The Thin Blue Line Denmark

- Det var med stor sorg, at vi modtog den forfærdelige besked, at en kollega var blevet dræbt i tjenesten i forbindelse med et færdselsuheld. Med i bilen var en anden ung kollega, der gudskelov slap med livet i behold, skriver foreningen på Facebook.

- Den dræbte betjent var ikke blot kollega. Han var også ven, familiemedlem, ægtemand og far. Han efterlader sig en kone og en 2-årig datter, lyder det videre.

Derfor har foreningen valgt at sætte gang i en indsamling til de efterladte.

Vil hjælpe dem videre

- I forbindelse med disse tragiske situationer ligger det os meget på sinde at træde til og hjælpe. Pengene kan ikke erstatte deres tab, men være med til at hjælpe dem videre, fortæller foreningen på Facebook.

Ulykken skete om eftermiddagen fredag den 7. september. Der var tale om et solouheld, hvor den afdøde sad på passagersædet.

INDSAMLINGEN ER SLUT. TAK FOR JERES STØTTE! INDSAMLING TIL EFTERLADTE AF AFDØD POLITIBETJENT. Kære venner Det var...

Posted by Thin Blue Line Denmark on Thursday, September 13, 2018

Betjentene kørte i en civil politibil. Billeder fra ulykkesstedet viste, hvordan bilen kørte gennem autoværnet og holdt halvvejs ude over en skråning.

Da de to politifolk var i tjeneste under ulykken, er hændelsen ved at blive undersøgt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

I en pressemeddelelse udtrykte rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg medfølelse med de pårørende og betjentens kolleger.

Den 35-årige betjent kørte galt i denne sorte Mercedes. Han sad på passagersædet.

Stor sorg hos politiet

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget beskeden om, at en kollega har mistet livet i tjenesten. Det rammer os alle dybt i dansk politi, sagde Jens Henrik Højbjerg.

- Ligeså meningsfyldt jobbet som politimand er i det daglige, lige så meningsløst er det, når vi alt for tidligt må sige farvel til en god kollega. Mine tanker og min dybeste medfølelse går til familie og pårørende i denne svære tid, lød det videre fra rigspolitichefen.

Ligeså meningsfyldt jobbet som politimand er i det daglige, lige så meningsløst er det, når vi alt for tidligt må sige farvel til en god kollega

Jens Henrik Højbjerg, rigspolitichef

Også justitsminister Søren Pape Poulsen (K) var berørt over den tragiske hændelse.

- Det er med meget stor sorg, at jeg i dag har modtaget den tragiske besked om, at en politibetjent er afgået ved døden. Mine tanker og dybeste medfølelse går til hans pårørende, sagde han kort efter ulykken.