Lokalt

Milliondusør udlovet efter stort sølvtyveri fra villa

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Sølv til en værdi op mod 10 millioner kroner er natten til lørdag blevet stjålet fra en villa i Gentofte.

Et tyveri i en villa i Gentofte lørdag var mere udbytterigt for tyven end normalt.

Tyvene slap væk med sølvgenstande til en værdi på op mod 10 millioner kroner.

I håbet om at få bragt de uerstattelige tyvekoster hjem udlover ejeren af sølvtøjet en dusør på hele tre millioner kroner. Det oplyser Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Modtager ejeren kun dele af sølvtøjet vil man dog kun få en del af den enorme dusør.

Professionelt million-tyveri

Nordsjællands Politi betegner tyveriet mod en villa i Gentofte som "meget professionelt".

- Det er en usædvanlig form for indbrud, hvor man har skaffet sig adgang til en førstesal og arbejdet der uden at aktivere alarmen, siger Henrik Sejer, politikommissær hos Nordsjællands Politi.

Politiet kan se, at tyvene er gået efter udvalgte genstande, fordi flere kunstgenstande har fået lov til at blive tilbage, mens mere specielle genstande er væk.

- Værdien er svær at fastsætte, for på det sorte marked er værdien ikke så stor, men hvis de skal sælges lovligt på et auktionshus, så er værdien mellem 8 og 10 millioner.

Andre store dusører

Beløbet på tre millioner lyder enormt, men det er tidligere set større.

I forbindelse med et røveri af en pengetransport i Glostrup i 2001 udlovede pengetransportfirmaets forsikringsselskab en dusør på intet mindre end fire millioner kroner - hvilket svarede til 10 procent af den pengesum, der blev stjålet.

Det var på daværende tidspunkt den største dusør, der nogensinde var blevet udlovet.

I 2015 blev den største dusør for en drabssag udlovet. Det var i forbindelse med drabet på 21-årige Cem Aydin, der blev tæsket ihjel på åben gade på Frederiksberg. Her lød dusøren på 500.000 kroner. Dusøren blev dog aldrig udbetalt.

Lige nu er der udlovet en dusør til dem, der kan hjælpe med at opklare mysteriet om stenkasterne på den Fynske Motorvej. Den lyder på 250.000, skriver TV 2 Fyn.