Borgmester vil have regnbuefarvede fodgængerfelter

16x9
Det er blandt andet dette fodgængerfelt ved Rådhuspladsen, der ifølge forslaget skal have regnbuens farver. Foto: Sarah Christine Nørgaard / Scanpix Denmark

I samarbejde med TV 2 Lorry

To af Københavns mest brugte fodgængerfelter skal være regnbuefarvede fra næste år, foreslår kultur- og fritidsborgmester.

De hvide striber i fodgængerfelterne ved Rådhuspladsen skal erstattes af alle regnbuens farver fra næste år.

Det foreslår kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld fra Alternativet i anledning af Copenhagen Pride og i anledning af en historisk lovgivning, der fejrer jubilæum i 2019. 

- Fodgængerfelterne ved Rådhuspladsen skal farves i regnbuens farver hele næste år for at minde os om, at det i 2019 er 30 år siden, at Københavns Rådhus skrev historie ved at være det første sted i verden, hvor to af samme køn indgik registreret partnerskab, siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld i en pressemeddelelse.

Borgmesteren lægger konkret op til at farvelægge to af byens mest brugte fodgængerfelter.

Nemlig fodgængerfeltet på H. C. Andersens Boulevard og samt fodgængerfeltet, hvor Strøget krydser Vester Voldgade ved Rådhuspladsen. 

Nu agter kultur- og fritidsborgmesteren at tage sagen op politisk i Kultur- og Fritidsudvalget.

- Hvis vi kan komme igennem med det her, vil rigtig mange hver dag blive mindet om hvor vigtigt det er, at vi kæmper mod undertrykkelse og diskriminering – og at det kan lykkes, siger Niko Grünfeld. 

Afstemning