Lokalt

12-årig dansk dreng vinder verdensmesterskab i windsurfing

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

12-årige Tobias Bjørnaa fra Klitmøller vandt lørdag verdensmesterskaberne i windsurf på den kanariske ø Tenerife.

Danmark fik lørdag en ny verdensmester, men denne gang ikke en helt almindelig en af slagsen.

Det skete, da den kun 12-årige Tobias Bjørnaa fra surfklubben NASA i Cold Hawaii Klitmøller vandt tredje runde ved junior VM efter først at have sejret i Almerimar i Sydspanien, Pozo på Gran Canaria og afslutningsvis på den kanariske ø Tenerife lørdag.

- Det er helt fantastisk. Jeg kan slet ikke forstå det. Det her er noget, jeg har drømt om, lige siden jeg så de første ISA World Cups i Klitmøller, siger Tobias Bjørnaa fra Spanien. 

De indledende runder af juniorafdelingen blev sejlet først på ugen, hvor Tobias Bjørnaa endte med at lægge sig i front.

Den afsluttende runde skulle være sejlet lørdag, men herrer- og dameafdelingen af VM varede helt indtil slutningen af lørdag, og derfor var det resultaterne fra de indledende runder i i junior-VM, der gjaldt. 

Tilknyttet træningsprogram

Tobias er 12 år bor i Klitmøller og går på den lokale friskole.

Han startede med at windsurfe som 5-årig på Vandet Sø. Han er stadig en del af den ugentlige træning, som surfklubben afholder på Vandet Sø - ellers er han mest at finde på Vesterhavet, hvor han sejler året rundt.

Surfkluben NASA og Thisted Kommune har støttet Tobias og NASAs atleter med et fysisk program, hvor der igennem det sidste år har været tilknyttet en fysisk træner og et fast træningsprogram, der er målrettet til at styrke surferne.