Kvinde fandt kvælerslange i sit køkken

16x9
En cirka en meter lang, grøn pytonslange blev natten til onsdag fjernet fra et køkken i Nykøbing Falster, hvor den absolut ikke hørte hjemme. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I samarbejde med TV2 ØST

En patrulje fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi måtte natten til onsdag fjerne en pytonslange fra en kvindes køkken i Nykøbing Falster.

En kvinde fra Nykøbing Falster måtte spærre øjnene ekstra op, da hun natten til onsdag gik ud i sit køkken i lejligheden i Tværgade 25.

Midt på gulvet lå nemlig en cirka en meter lang, grøn kongepyton og hvæsede af hende. Da det ikke var kvindens egen slange, ringede hun til alarmcentralen, og i første omgang blev Falck kontaktet. Falck kunne imidlertid ikke komme kvinden til undsætning, så derfor sendte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en patrulje ud til adressen. 

Erfaring med krybdyr

Og selvom den slags opgaver ikke ligger inde for normalområdet hos politiet, fik betjentene håndteret kvælerslangen.

- Noget tyder på, at den ene betjent kender lidt til den slags, fortæller vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Henrik Carlsen, til TV ØST. 

Ejeren henter den i Zoo

Politiet tog efterfølgende kontakt til Krokodille Zoo i Eskilstrup, der ligger i nærheden, som tog imod dyret. 

Her har ejeren af kvælerslangen henvendt sig og aftalt, at den bliver hentet, oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag eftermiddag.

På Twitter har politiet lagt et foto af slangen op.

- Denne fætter, en grøn kongepyton på cirka 1,2 meter blev truffet i en lejlighed i Tværgade (...), hvor den absolut intet havde at gøre, skriver politiet på Twitter.

Ikke første gang 

Selv om det ikke er hverdagskost at støde på slanger i Danmark, er det ikke mere en halvanden uge siden, at det skete sidst.

Dengang var det en borger i Skive, der opdagede en halvanden meter lang kongeboa i sin hæk.

Slangens ejer var taget på ferie og havde bedt et familiemedlem om at passe slangen, som altså på en eller anden måde så sit snit til at stikke af.